Taylor Swift füttykoncertet kapott, ahogy az Óriások is

Véget ért az NFL-idény első szakasza, az első négy forduló után néhány csapat már pihenőt kap. Az egyik a Seattle Seahawks, amely a negyedik forduló zárómeccsén, magyar idő szerint kedd hajnalban sima győzelmet aratott a New York Giants ellen. Az Óriások kilátástalan játékát saját szurkolóik füttykoncerttel díjazták, s hasonlóan járt az új NFL-sztár, az ismert énekesnő, Taylor Swift is.

2023. 10. 03. 11:09
New York Giants szurkoló nfl
Fotó: USA Today
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York Giants az NFL hagyományos nagy csapatai közé tartozik. Az Óriások nyolc bajnoki címet szereztek, ezzel a Giants a liga történetének harmadik legeredményesebb csapata. A Super Bowl-érában négy idény zárult a csapat végső sikerével, a legutóbbi, 2011-es bajnoki cím óta azonban sok örömre nem adott okot amerikaifutball-csapat New Yorkban. Tavaly végre kaptak kis reményt a Giants-drukkerek, ám az idei szezonrajt ismét katasztrofális. A szurkolók saját csapatuk, valamint az új NFL-üdvöske, Taylor Swift kifütyülésével vezették le feszültségüket a negyedik forduló zárómeccsén, amelyen a Giants 24-3-ra kapott ki a Seattle Seahawks ellen.

Daniel Jones New York Giants Seattle Seahawks sack NFL Óriások Taylor Swift
Daniel Jones a földön, a New York Giants is padlóra került, még Taylor Swift is megkapta tőlük a magáét (Fotó: AP Photo/Adam Hunger)

A New York Giants a tavalyi idényben nyert először rájátszásmeccset a 2011-es bajnoki címe óta, idén azonban ismét kilátástalan a csapat játéka. Négy forduló után a Giants az egyetlen együttes a ligában, amely az első félidőben még nem szerzett touchdownt, a csapat pontkülönbsége (-76) annak ellenére a legrosszabb az NFL mezőnyében, hogy a második fordulóban, az Arizona Cardinals ellen összejött egy győzelem.

Az irányítót, Daniel Jonest tízszer vitték földre a Seattle védői – az összesen tizenegy sackkel a Seahawks saját történetének legjobbját állította be ebben a mutatóban –, amikor pedig egyszer mégis eljutott touchdown közelébe a Giants, akkor Jones eladta a labdát, és a Seahawks szerzett újabb hat pontot.

A Giants korábbi irányítója, a kétszeres Super Bowl-győztes Eli Manning testvérével, a szintén kétszeres aranygyűrűs Peytonnal közös műsorában döbbent csendben figyelte, ahogy senki sem tudja megállítani az ellenfél védőjét, Devon Witherspoont.

A Giants durvaságokkal rontotta még tovább saját megítélését, a Seattle irányítója, Geno Smith szóvá is tette az egyik megmozdulást, amiért ápolásra szorult, s néhány percre át kellett adnia a helyét cseréjének, Drew Locknak.

Saját szurkolói is a Giants ellen fordultak, különösen akkor volt hangos a szurkolói füttykoncert, amikor a második negyed végén azt érezték, kedvenc csapatuk meg sem próbálja csökkenteni a különbséget.

Taylor Swift is megkapta a magáét

A Giants-szurkolók akkor is rendszeresen fütyültek, amikor Taylor Swift jelent meg hirdetésben az óriáskivetítőn. Az énekesnő újabban a bajnoki címvédő Kansas City Chiefs játékosával, Travis Kelce-vel alkot egy párt, s két meccsen a lelátón is feltűnt.

Az NFL mindent megtesz, hogy a popsztár népszerűségét a liga javára fordítsa, ám ez a régi amerikaifutball-rajongók közül sokaknak nem tetszik.

Persze aligha lenne komoly problémája a Giants szurkolóinak a Taylor Swift-jelenséggel, ha jól szerepelne a csapatuk.

NFL, alapszakasz, 4. forduló

Péntek
Green Bay Packers–Detroit Lions 20-34

Vasárnap
Jacksonville Jaguars–Atlanta Falcons 23-7
Buffalo Bills–Miami Dolphins 48-20
Carolina Panthers–Minnesota Vikings 13-21
Chicago Bears–Denver Broncos 28-31
Cleveland Browns–Baltimore Ravens 3-28
Houston Texans–Pittsburgh Steelers 30-6
Indianapolis Colts–Los Angeles Rams 23-29 (hosszabbítás után)
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 9-26
Philadelphia Eagles–Washington Commanders 34-31 (h. u.)
Tennessee Titans–Cincinnati Bengals 27-3
Los Angeles Chargers–Las Vegas Raiders 24-17
Dallas Cowboys–New England Patriots 38-3
San Francisco 49ers–Arizona Cardinals 35-16

Hétfő
New York Jets–Kansas City Chiefs 20-23

Kedd
New York Giants–Seattle Seahawks 3-24

Borítókép: A New York Giants szurkolóinak sok okuk nem volt a mosolyra, de jelezték, hogy nem Taylor Swift rajongói (Fotó: USA Today)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.