A Fradi huligánjai keresték, az olaszok kerülik az összeütközést + videó

A lila és zöld-fehér ellentét árnyalja be a csütörtök esti Fiorentina–Ferencváros Konferencialiga-mérkőzést. A fradisták nem is titkolják, keresték az összeütközést az olasz fanatikusokkal, de egyelőre nyugalom uralkodik Firenzében.

2023. 10. 05. 12:39
Fradisták, Fradi-szurkolók, Firenze
Fradisták, Fradi-szurkolók, Firenze
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros egyik szurkolói csoportja videót is közölt arról, hogy szerda este Firenzében sétálgatva keresték a találkozást a Fiorentina keménymagjának tagjaival. Mindhiába. „Két órán keresztül sétáltunk a városukban, de nem jelentek meg” – írták egyszerre büszkén és csalódottan a fradisták.

Olasz oldalról egyelőre nagy csend, csak nehogy ez vihar előtti csend legyen. A hatóságok a maguk módján ugyancsak készülnek a találkozóra. A Fiorentina honlapja még kedden arról számolt be, Francesca Ferrandino, a toszkán székhely prefektusa elrendelte, hogy az UNESCO Világörökség részének számító történelmi városközpontban és környékén ne lehessen alkoholtartalmú italt árulni elvitelre a meccs napján egészen péntek reggelig. Ugyancsak biztonsági intézkedésként a Fradi-drukkereket a gyülekezőhelyükről buszokkal szállítják a stadion vendégszektorához.

A fradisták állítólak „1899 százalék anti viola” feliratú egyenpólóban mennek majd a csütörtök este 21.00-kor kezdődő meccsre.

Italiano és Sztankovics kölcsönös tiszteletre int

Kész szerencse, hogy a két edző, Vincenzo Italiano, a Fiorentina trénere, valamint az Olaszországban jól ismert, igaz, Firenzében nem feltétlenül tisztelt Dejan Sztankovics a kölcsönös tisztelet jegyében nyilatkozott egymásról és a két csapatról. Attól nem is kell tartani, hogy a pályán elszabadulnának az indulatok, de a városban még történhet meglepetés.

 

Borítókép: Vonulnak a fradisták Firenzében (Fotó: Hooligans TV)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.