Kemény rigmusoktól hangos, zeng, zúg a Fradi tábora Firenzében + videó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint öt magyar konzul is jelen lesz a Firenzében 21 órakor kezdődő Fiorentina–Ferencváros konferencialiga-mérkőzésen, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak. S lehet, hogy lesz is dolguk. Az FTC szurkolói a csoportmeccsre hangolva ellepték a belvárost.

2023. 10. 05. 14:56
Ferencváros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó konferencialiga csoportkörében ma este 21 órakor kezdődő találkozóra 1876 jegyet adtak el a firenzei Artemio Franchi Stadion vendégszektorába. Nagyjából 300-350 ferencvárosi szurkoló szervezett keretek között, hat autóbusszal érkezett a meccsre, a többiek egyénileg oldották meg az utazást.

Ferencváros
Közel kétezer Fradi-drukker lesz este a stadionban Forrás: Twitter/Fiorentinanews.com

– Szeretném tisztelettel jelezni a ferencvárosi szurkolóknak, hogy a stadionban és annak környékén, a mérkőzés helyszínén az olaszországi képviseleteinkről öt konzul lesz majd jelen, akik szükség esetén a magyar szurkolók rendelkezésére állnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A tárcavezető tájékoztatása szerint bármilyen ügyes-bajos dolguk van vagy segítségre szorulnak a szurkolók, akkor a diplomatákat a +36-30/387-0636-os ügyeleti telefonszámon lehet elérni. A telefonszám reggel óta él, egészen addig, amíg a ferencvárosi szurkolók Olaszországot el nem hagyják a mai éjszaka, illetve a holnap reggel folyamán.

– Mindenkinek jó szurkolást, ferencvárosi győzelmet és kevés bonyodalmat kívánok! – tette hozzá a tárcavezető.

Az FTC tábora Firenzében is „ugrik” a lila színre 

Amint arról már beszámoltunk, a fradisták nem is titkolták, hogy keresték az összeütközést az olasz fanatikusokkal. „Két órán keresztül sétáltunk a városukban, de nem jelentek meg” – írták egyszerre büszkén és csalódottan az egyik megosztott videójukhoz. A drukkerek jelezték „1899 százalék anti viola” feliratú egyenpólóban mennek a meccsre. A Fiorentina  csapatának ugyanúgy lila-fehér a színe, mint itthon az ősi rivális Újpestnek, és ez az 1899-ben alapított FTC szurkolóinak olyan, mint a bikának a vörös posztó.

Íme, a fradisták egyenpólója Forrás: Twitter/101% ULTRAS

A ferencvárosi drukkerek Firenze történelmi belvárosában kora délután így hangoltak az esti összecsapásra:

A Green Monsters tájékoztatása szerint a drukkerek „szurkolói látvánnyal” is készülnek.

Borítókép: A Ferencváros szurkolói egy békés képre is összeálltak (Forrás: Twitter/101% ULTRAS)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.