Szoboszlai döbbenetes mutatója: egy statisztikában mindenkit megelőz Angliában

A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában az E csoportban a Liverpool ma este 21 órakor fogadja a belga Union Saint-Gilloise csapatát. Várhatóen Szoboszlai Dominik is pályára lép, de lehet, hogy csak csereként, mert Jürgen Klopp vezetőedző forgatja a csapatát. Mindenesetre Szoboszlai kiváló formában van, és egy friss statisztika szerint a Premier League idei hét fordulója alatt senki sem futott annyit, mint ő.

2023. 10. 05. 16:53
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2023. szeptember 28. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Leicester City elleni angol Ligakupa-mérkõzésen a liverpooli Anfield Stadionban 2023. szeptember 27-én. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PFF elemzőcég Twitter-oldalának bejegyzése szerint az eddigi hét bajnoki fellépésén 83,6 kilométert futott, ebben pedig a legjobb a világ talán legkeményebb labdarúgó-bajnokságában.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik alapember a Liverpool csapatában Forrás: Twitter/Liverpool FC

A magyar válogatott csapatkapitánya  a nyáron az RB Leipzigtől szerződött a Liverpoolhoz, melyben rögtön alapemberré vált, a bajnokságban mindegyik találkozón kezdőként lépett pályára és le sem cserélték. Az Aston Villa ellen már betalált a Premier League-ben, múlt szerdán pedig a Ligakupában is: a Leicester City ellen 3-1-re megnyert összecsapáson szerzett bombagólt.

Szoboszlai nem, Szalah igen

A Premier League közben nyilvánosságra hozta, hogy kik a jelöltjei a hónap játékosa címre, és a hét kiválasztott között van egy Liverpool-játékos is, de nem Szoboszlai, hanem Mohamed Szalah. A többiek: (Manchester City),  Jarrod Bowen (West Ham United), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers), Szon Hung Min (Tottenham), Kieran Trippier (Newcastle United) és Ollie Watkins (Aston Villa). 

Itt pedig a hónap legszebb góljának jelöltjei:

Ha Szoboszlai Dominik a Leicester elleni bombagólját nem a Ligakupában lövi, hanem a Premier League-ben, erről a listáról aligha maradt volna le. Ezt a találatot nem lehet megunni:

Borítókép: Szoboszlai Dominik ünnepel, miután gólt szerzett a Leicester City elleni angol Ligakupa-mérkőzésen a liverpooli Anfield Stadionban szeptember 27-én (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.