Sigér Dávid szavai alapján sok fradista csalódott lesz

A Ferencváros játékosai a Konferencialiga-csoportkör legnehezebb találkozóját vívják ma este. Az ellenfél az olasz Fiorentina lesz, ráadásul a második fordulóban a sorozat tavalyi döntősének otthonában lép pályára az FTC. Az Origó még az utazás előtt készített rövid interjút a magyar bajnok több játékosával. Botka Endre az olasz futball taktikusságát emelte ki, Sigér Dávid szerint minden fradista kezdeni akar Firenzében.

Forrás: Origó Sport2023. 10. 05. 11:43
SIGÉR Dávid
Labdarúgó Konferencia-liga - A Ferencváros csapata Firenzében Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fiorentina otthonában készül újabb európai bravúrra a Ferencváros. A Konferencialiga csoportkörének második fordulójában a magyar bajnok az őszi szakasz papíron legnehezebb meccse előtt áll, s ezzel pontosan tisztában vannak a játékosok is. Arról viszont szó sincs, hogy ez negatívan hatna a Ferencváros futballistáira: Sigér Dávid hangsúlyozta az Origónak, hogy ilyen nagy meccsen mindenki kezdeni akar, Lisztes Krisztián pedig megerősítette korábbi álláspontját, mely szerint Olaszországban is a győzelem a Fradi célja.

BOTKA Endre; PÁSZKA Lóránd
és Pászka Lóránd a lila széksorok előtt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

– Egyértelműen a legerősebb csapat a csoportban, nagyon nehéz mérkőzés lesz, de szeretnénk legalább egy pontot elhozni. Ha betartjuk a taktikai utasításokat, bárkit megverhet a csapatunk, hiszen jó erőkből állunk – emelte ki a Fradi gólvágója, Varga Barnabás.

Lisztes Krisztián még tovább ment, határozottan kijelentette, hogy a győzelem a Ferencváros célja.

– Egy olasz csapat ellen mindig nagyon különleges, mindig taktikusan játszanak, ezt már megtapasztaltuk a válogatottban is Marco Rossi által, hogy a taktikára nagyon nagy hangsúlyt fektetnek – Botka Endre, aki szintén hangsúlyozta, hogy a Ferencváros legnehezebb meccse lesz a csoportban a firenzei.

Dejan Sztankovics alatt vezéregyéniség lett a Ferencvárosban Sigér Dávid, aki szerint a nagy meccs jó hatással van a csapathangulatra.

– Serie A-s csapatról beszélünk, ez már a futball elitjéhez tartozó szint, nagy a várakozás, az izgatottság, ilyenkor még jobb kijönni edzésre, mindenki szeretne a kezdőbe kerülni, mindenki szeretne játszani – mondta a középpályás.

Persze a szabályok nem változtak, továbbra is tizenegy játékos jelölhető csak a kezdőbe, azaz Sztankovics bejelentése után mindenképpen lesznek majd csalódott fradisták. Igaz, kedvező eredmény esetén ez az érzés hamar elillanhat.

Az Origó videójában és Pászka Lóránd megszólal.

Borítókép: Sigér Dávid a firenzei stadionban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.