A magyar, akinek a szíve szakadt meg a budapesti vb alatt

Nagyon bántotta Szűcs Valdó négyszeres szabadtéri és kétszeres fedett pályás magyar bajnok gátfutót, hogy sérülése miatt ki kellett hagynia az augusztusi budapesti világbajnokságot.

Forrás: MTI2023. 10. 11. 7:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűcs Valdó combsérülése a júniusi vidékbajnokságon újult ki, amint az M4 Sportnak adott interjúban hangsúlyozta: még hosszú, januárig tartó felkészülési időszak vár rá kemény edzésekkel, január végén pedig kezdődnek a fedett pályás versenyek. „Szeretnék végre egy jó fedett pályás szezont csinálni, 2020 után nem sikerült egyik fedett pályás szezonom sem, úgyhogy közeli célnak ezt határoztam meg” – fogalmazott az atléta.

Szűcs Valdó kihagyta a hazai rendezésű vb-t    Fotó: EA

Szűcs elárulta: nagyon bántotta, hogy sérülése miatt kihagyta a vb-t. „Két hónapig nem is nagyon voltam pályaközelben, nagyon megviselt mentálisan, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon nem tudtam elindulni. Néztem a versenyeket, egyszer kint is voltam a stadionban, de többször nem tudtam kimenni, egyszerűen a szívem szakadt meg, hogy nem lehetek ott. De nem ülhettem ott és szomorkodhattam, hiszen jövőre ott van a párizsi olimpia és az Európa-bajnokság Rómában, így erre koncentráltam” – fejtette ki az atléta. Mint mondta, úgy érzi, már túltette magát a szomorú időszakon, teljes mellbedobással a felkészülésre fókuszál. 

A felesége amerikai, így kérelmezhetett zöldkártyát, ugyanakkor még nem kapott választ, így egyelőre Magyarországon készül, és tervez meleg éghajlati edzőtábort is.
„A motivációm mindig az, ami a kilencéves kis Valdónak, hogy ismét ott legyek az olimpián és hogy minél jobban teljesítsek, hogy az a kilencéves kisfiú büszke legyen arra, aki most vagyok” – szögezte le Szűcs Valdó.

Borítókép: Szűcs Valdó már az új feladataira összpontosít (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.