Kamuházassággal vádolják a magyar sportolót, nem engedik edzőjéhez

Szűcs Valdó 2021-ben az olimpián, 2022-ben az Európa-bajnokságon futhatott elődöntőt. A magyar gátfutó fő versenye idén a budapesti atlétikai világbajnokság lesz, bár indult volna a törökországi fedett pályás Eb-n is, azt sérülés miatt kihagyja. Más sem Szűcs Valdó tervei szerint alakult az év első heteiben: atlétánk az Egyesült Államokban, a világbajnok Grant Holloway társaságában edzene, csakhogy januárban megtagadták tőle a vízumot.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 14:04
Szűcs Valdó
Szűcs Valdó gátfutás atlétika 2022 Európa-bajnokság München Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi olimpián a magyar atléták közül a helyezést tekintve Szűcs Valdó érte el a legjobb eredményt, aki 110 méteres gátfutásban a tizenharmadik helyen zárt. A huszonhét éves atléta dolgát tavaly több egészségügyi probléma nehezítette, a vb-ről le is maradt, az Eb-n az elődöntőbe még nem százszázalékos állapotban is bejutott. Sajnos 2023 sem ideálisan kezdődött a számára.

Szűcs Valdó
Szűcs Valdó két éve az olimpián elődöntőig jutott (Fotó: EA)

Szűcs kisebb sérülés miatt úgy döntött, hogy kihagyja a fedett pályás országos bajnokságot és Európa-bajnokságot is, akárcsak legjobb női gátfutónk, Kozák Luca, akit tavaly itthon az év sportolónőjének választottak.

– Nem dőlt össze a világ, nyertem már országos bajnokságot, ráadásul nagyon jó idővel. A hazai világbajnokság évében azért szerettem volna egy jó évkezdést – fogalmazott Szűcs Valdó az Atlétika TV-nek adott interjújában.

A fő cél idén minden magyar atlétához hasonlóan Szűcs Valdónak is az augusztusi szabad téri világbajnokság, amelynek Budapest lesz a házigazdája. A magyar gátfutó a tervek szerint a címvédő Grant Holloway társaságában készül a vb-re.

– Amikor kint vagyok, együtt járunk golfozni, pilatesre is, úgyhogy tényleg nem csak edzéstársak, hanem barátok is vagyunk – árulta el Szűcs Valdó a fedett pályás világcsúcstartóról.

Szűcs már tavaly is az Egyesült Államokban edzett, ám idén januárban váratlan akadályba ütközött.

– Két és fél hétre visszatértem volna finomhangolásra a fedett pályás versenyek előtt, de sajnos azt a hírt kaptam, hogy megtagadták a vízumomat. Most már ügyvéddel dolgozom, hogy vissza tudjak térni Amerikába. Egyáltalán nem értjük a dolgot, hiszen amerikai a feleségem.

Amber idősebb nálam, és olyan vádakat kaptam, hogy ez csak egy kamuházasság, nem valós

– osztotta meg meghökkentő történetét Szűcs Valdó.

A magyar gátfutó bízik benne, hogy a nehézségekkel tarkított évkezdet után újabb hátráltató tényezők már nem jelentkeznek. Ebben az esetben képesnek tartja magát arra, hogy megfussa a 13,32 másodperces világbajnoki kvalifikációs szintet. A jelenleg 13,38-as egyéni csúccsal rendelkező Szűcs a vb-szint elmaradása esetén a ranglista alapján is kvótát szerezhet a budapesti világbajnokságra.

A teljes interjú:

Borítókép: Szűcs Valdó a tavalyi müncheni Eb-n (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.