Hiszti után csúnyán beégtek a románok Budapesten

A román labdarúgó-válogatott Budapesten tehetett volna nagy lépést az Európa-bajnoki részvételért, de a Szusza Ferenc Stadionban nem bírt Fehéroroszországgal, a zárt kapus mérkőzés 0-0-ra végződött, így Svájc mögött a román csapat továbbra is második és még izgulhat az I csoportban. Az A csoportban Spanyolország a hajrában begyűrte Skóciát (2-0), a D csoport rangadóján Törökország 1-0-ra győzött Horvátország vendégeként és átvette a vezetést.

2023. 10. 12. 22:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként beszámoltunk róla, a románok a rájuk leselkedő magyar drukkerek és gyepszőnyege minősége miatt is kifogást emeltek a Fehéroroszország elleni csütörtöki Európa-bajnoki selejtező előtt, amelyet Budapesten, közelebbről az Újpest pályáján, a Szusza Ferenc Stadionban rendeztek. Nos, a gyep kétségtelenül rossz állapotban van, a többi azonban csak hiszti. Pályaválasztóként Fehéroroszország rendezte nálunk a meccset – az UEFA csak úgy fogadta vissza a fehérorosz csapatot az Eb-selejtezőkre, hogy odahaza nem rendezhet mérkőzéseket –, s a zártkapus összecsapás 0-0-ra végződött, amivel a románok nem lehetnek elégedettek, szoros versenyben továbbra is másodikak az I csoportban

Morata, Eb-selejtezők, román, spanyol, skót, horvát, válogatott
Morata ünnepli a gólját a spanyol–skót Eb-selejtezőn (Fotó: X)

 

Spanyol siker, horvát bánat, albán meglepetés

Két rangadót is rendeztek csütörtökön. A D csoportban Spanyolország odahaza 74 percen át kínlódott a csoportelső Skócia ellen, Morata találatával akkor megtört a jég, a spanyolok végül 2-0-ra nyertek, még mindig csak másodikak a skótok mögött, de ezzel a sikerrel befuthatnak elsőnek.

Az A csoportban Horvátország Eszéken 1-0-ra kikapott Törökországtól, amely így a csoport élére állt. Az is meglepetés, hogy Albánia újabb győzelmet aratott, ezúttal Csehországot verte Tiranában és tovább is az E csoport élén áll.

 

Európa-bajnoki selejtezők

Csütörtöki eredmények

A csoport:
Spanyolország–Skócia 2-0
Ciprus–Norvégia 0-4
Az állás: 1. Skócia 15 pont/6 mérkőzés, 2. Spanyolország 12/5, 3. Norvégia 10/6, 4. Georgia 4/5, 5. Ciprus 0/6

D csoport:
Horvátország–Törökország 0-1
Lettország-Örményország 2-0
Az állás: 1. Törökország 13 pont/6 mérkőzés, 2. Horvátország 10/5, 3. Örményország 7/6, 4. Wales 7/5, 5. Lettország 3/6

E csoport:
Albánia–Csehország 3-0
Feröer-szigetek–Lengyelország 0-2
Az állás: 1. Albánia 13 pont/6 mérkőzés, 2. Lengyelország 9/6, 3. Csehország 8/5 (7-5), 4. Moldova 8/5 (5-5), 5. Feröer-szigetek 1/6

I csoport:
Andorra-Koszovó 0-3
Fehéroroszország-Románia 0-0
Az állás: 1. Svájc 14 pont/6 mérkőzés, 2. Románia 13/7, 3. Izrael 11/6, 4. Koszovó 7/7, 5. Fehéroroszország 5/7, 6. Andorra 2/7

A pénteki program

B csoport:
Hollandia–Franciaország, Amszterdam 20.45
Írország–Görögország, Dublin 20.45

F csoport:
Észtország–Azerbajdzsán, Tallinn 18.00
Ausztria–Belgium, Bécs 20.45

J csoport:
Izland–Luxemburg, Reykjavík 20.45
Liechtenstein–Bosznia-Hercegovina, Vaduz 20.45
Portugália–Szlovákia, Porto 20.45

A csoportok első két helyezettje kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

Borítókép: A románok nem bírtak a fehéroroszokkal (Fotó: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.