Lewis Hamilton csapatának sikerült, ami az Újpestnek nem + videó

A címvédő Kansas City Chiefs meglepetésre 24-9-re kikapott a Denver Broncos ellen az NFL alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A tavalyi döntős Philadelphia Eagles viszont nyert a Washington Commanders ellen, így már egyedül vezeti a ligát. A Sasok elkapója, AJ Brown új ligarekordot állított fel azzal, hogy egymás után hatodik meccsén is 125 elkapott yard fölé jutott.

2023. 10. 30. 10:17
Kansas City Chiefs v Denver Broncos
DENVER, COLORADO - OCTOBER 29: Patrick Mahomes #15 of the Kansas City Chiefs rushes for yards in the first quarter of a game against the Denver Broncos at Empower Field At Mile High on October 29, 2023 in Denver, Colorado. Justin Tafoya/Getty Images/AFP (Photo by Justin Tafoya / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images/AFP/Justin Tafoya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelmű, hogy melyik meccs hozta a legnagyobb meglepetést az NFL alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A Denver Broncos több mint nyolc év után nyert újra a címvédő Kansas City Chiefs ellen, pedig a két csapat csoportriválisként minden szezonban kétszer is egymásnak feszül, a tizenhat meccses vereségsorozat minden sportág rivalizálásaiban komoly terhet jelent, erről itthon az Újpest futballszurkolói tudnak épp a legtöbbet. Ráadásul sima volt a meccs, a sztárirányító, Patrick Mahomes vezette támadósor egyetlen touchdownt sem ért el. A Denver – amelynek a hétszeres Formula–1-es világbajnok, is társtulajdonosa – váratlan sikere ellenére még mindig csak 3-5-ös mérleggel áll a szezonban.

AJ Brown Philadelphia Eagles NFL
AJ Brown elképesztő rekordot állított fel (Fotó: X/NFL)

A Kansas City vereségével egyedüli ligaelső lett a Philadelphia Eagles, a tavalyi döntős egyetlen vereség mellett immár hetedik győzelmét aratta az idényben. A Washington Commanders elleni 38-31-es siker alkalmával a Sasok elkapója, AJ Brown az első játékos lett az NFL történetében, aki egymás utáni hatodik meccsén is 125 yard fölé jutott.

Öt forduló után az Eagles mellett a San Francisco 49ers volt még veretlen, a kaliforniaiak azonban azóta három vereséget tudnak felmutatni, legutóbb a Cincinnati Bengals győzte le őket. Immár nyeretlen csapat sincs a ligában, a Carolina Panthers utolsó másodperces mezőnygóllal fordított a Houston Texans ellen.

NFL, alapszakasz, 8. forduló

Buffalo Bills–Tampa Bay Buccaneers 24-18
Carolina Panthers–Houston Texans 15-13
Seattle Seahawks–Cleveland Browns 24-20
Indianapolis Colts–New Orleans Saints 27-38
Pittsburgh Steelers–Jacksonville Jaguars 10-20
Green Bay Packers–Minnesota Vikings 10-24
San Francisco 49ers–Cincinnati Bengals 17-31
Tennessee Titans–Atlanta Falcons 28-23
Denver Broncos–Kansas City Chiefs 24-9
Los Angeles Chargers–Chicago Bears 30-13
Washington Commanders–Philadelphia Eagles 31-38
New York Giants–New York Jets 10-13 (hosszabbítás után)
Miami Dolphins–New England Patriots 31-17
Arizona Cardinals–Baltimore Ravens 24-31
Dallas Cowboys–Los Angeles Rams 43-20
Detroit Lions–Las Vegas Raiders kedd 1.15 (tv.: Aréna 4)

Borítókép: Patrick Mahomes és a Chiefs váratlan vereségbe szaladt bele a csoportrivális ellen (Fotó: Getty Images/AFP/Justin Tafoya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.