Marco Rossi korábbi kedvenc magyar csatárát megfőzték a lengyelek + videó

A lengyel élvonalbeli Warta Poznan labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását a korábbi NB I-es gólkirály és magyar válogatott Eppel Márton. Marco Rossi korábbi kedvenc csatárát furcsa videóval mutatta be az új csapata.

2023. 10. 20. 21:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos honlapján jelentette be Eppel Márton szerződtetését a Warta Poznan, amely a 18 csapatos lengyel élvonalban a 13. helyen áll jelenleg. A 31 éves csatár, aki főszereplője volt a vezetésével 2017-ben magyar bajnok Honvédnak, egyelőre az idény végéig írt alá, de van egy opció a szerződésében, amely szerint az további egy évvel meghosszabbítható.

Eppel szabadon igazolható volt, legutóbb a Diósgyőr játékosa volt, ám a miskolci együtessel a nyáron szerződést bontott, s azóta nem volt csapata. Az elmúlt két hétben két felkészülési találkozón is pályára lépett a Warta Poznanban, és a Zaglebiem II Lubin ellen gólt is szerzett. Ezután kapott szerződést a csapattól.

A lengyel klub furcsa főzős videóval mutatta be Eppelt a hivatalos közösségi oldalán:

Eppel az MTK-ban nevelkedett, de játszott Pakson, majd Kispesten gólkirályként elévülhetetlen érdemeket szerzett a Budapest Honvéd 2017-ben nyert bajnoki címében. Abban az idényben, amelyben Marco Rossi is megdicsőült, 16 találattal volt az NB I legjobb gólvágója.

Légiósként megfordult Angliában, Hollandiában, Kazahsztánban és Belgiumban is, a nemzeti együttesben nyolc alkalommal lépett pályára. Rossi legutóbb 2018-ban, tehát a szövetségi kapitányi pályafutása kezdetén hívta be korábbi kispesti csatárát a válogatottba.

Eppel az utóbbi időben nem találta a helyét, tavaly januárban a Honvédtól igazolt az akkor másodosztályú Diósgyőrhöz, ahonnan fél év múlva már távozott is.

– Annak ellenére, hogy mostanában nem volt csapatom, jó fizikai állapotban vagyok – nyilatkozta Eppel. – A klub tipikus kilences számot keresett, én tipikus kilences vagyok. Hiszem, hogy Wartának gólokat, gólpasszokat tudok adni, és segíthetek támadásban tartani a labdát.

Borítókép: Eppel Márton már új csapata, a Warta Poznan mezében (Forrás: Wartapoznan.pl)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.