Mbappé megdöntötte Henry rekordját, Ronaldót látják benne

A Bajnokok Ligája sorsolása után nem is lehetett kérdéses, hogy az F jelű négyes a halálcsoport. Ennek az állása alaposan átrendeződött szerda este: a Paris Saint-Germain Kylian Mbappé vezérletével az élre ugrott, az eddigi első Newcastle United a harmadik helyre csúszott vissza. Mbappé a Milan elleni góljával Thierry Henry csúcsát döntötte meg, a gólképtelen Milan csapatkapitányának szavai alapján egy másik csatárlegenda, Ronaldo jut eszébe a legutóbbi világbajnokság gólkirályáról.

2023. 10. 26. 7:40
Fikayo Tomori Milan Kylian Mbappé PSG BL
Párizs, 2023. október 25. Fikayo Tomori, az AC Milan (b) és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a F csoport harmadik fordulójában játszott Paris Saint-Germain - AC Milan mérkõzésen Párizsban 2023. október 25-én. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

gólt lőtt a PSG hazai Bajnokok Ligája-meccsén. Ez a mondat a párizsiak legutóbbi nyolc otthoni BL-fellépése után kivétel nélkül igaz volt, azaz Mbappé csúcsot döntött, korábban a francia játékosok közül Thierry Henry az Arsenal színeiben egymás után hét hazai BL-mérkőzésen tudott a kapuba találni. A Milan ellen a nagyon fontos első találatot jegyezte Mbappé, akiről az ellenfél csapatkapitányának a brazil Ronaldo jutott eszébe.

MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé megint betalált (Fotó: MTI/AP/Thibault Camus)

– Az első 20-25 percben érződött a bizonytalanság a játékunkon, de Mbappé gólja megnyugtatott minket – hangsúlyozta sztárja találatának jelentőségét a PSG vezetőedzője, Luis Enrique. – A második félidőben már egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk.

A spanyol szakember Mbappé mellett a tizenhét éves Warren Zaire-Emery teljesítménye előtt is meglengette képzeletbeli kalapját, a PSG tehetsége az egyetlen játékos az idei BL-kiírásban, aki már eljutott három gólpasszig.

Mbappé, a fenomén

A Milan az első két fordulóban két 0-0-val ápolta az olasz futball hagyományait, a PSG elleni 3-0-s vereség után a piros-feketék három forduló után rúgott gól nélkül állnak a halálcsoportban. Talán nekik is szükségük lenne egy olyan támadóra, mint Mbappé.

– Jobban játszottak, kihasználták a lehetőségeiket, mi pedig nem lőttünk gólt. Remek játékosaik vannak, elöl egy igazi fenomén játszik náluk – mondta a Milan csapatkapitánya, Davide Calabria, s a szóhasználatról nyilvánvaló gondolattársításként a Milanban is megfordult brazil Ronaldo juthat eszünkbe, neki volt a Fenomén a beceneve.

Javított a Dortmund

A Milanhoz hasonlóan a Borussia Dortmund sem lőtt gólt az első két fordulóban, szerda este viszont javítottak a németek, s Felix Nmecha egyetlen találata három pontot ért a Newcastle United otthonában. A Dortmund ezzel fel is lépett a csoport második helyére, az egymás elleni eredmény miatt már megelőzi az angolokat, akik két hét múlva Németországban vághatnak vissza.

Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló, szerdai mérkőzések:

E csoport:
Feyenoord (holland)–Lazio (olasz) 3-1
Celtic (skót)–Atlético Madrid (spanyol) 2-2

Az állás: 1. Feyenoord 6 pont, 2. Atlético 5, 3. Lazio 4, 4. Celtic 1.

F csoport:
PSG (francia)–AC Milan (olasz) 3-0
Newcastle United (angol)–Dortmund (német) 0-1

Az állás: 1. PSG 6 pont, 2. Dortmund 4, 3. Newcastle 4, 4. Milan 2.

G csoport:
RB Leipzig (német)–Crvena zvezda (szerb) 3-1
Young Boys (svájci)–Manchester City (angol) 1-3

Az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Leipzig 6, 3. Young Boys 1, 4. Crvena zvezda 1.

H csoport:
Barcelona (spanyol)–Sahtar Donyeck (ukrán) 2-1
Antwerpen (belga)–Porto (portugál) 1-4

Az állás: 1. Barcelona 9 pont, 2. Porto 6, 3. Sahtar 3, 4. Antwerpen 0.

Borítókép: Mbappé éppen Tomorit bolondítja (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.