Haaland megszakította meglepő sorozatát, Guardiola elnézést kért

A Manchester City gond nélkül menetel a Bajnokok Ligája csoportkörében. A címvédő három forduló után is százszázalékos a BL-ben, szerda este a svájci Young Boys otthonában nyert 3-1-re. Erling Haaland először volt eredményes az idei kiírásban, de összességében még mindig hihetetlen a BL-gólmutatója, amihez az is hozzájárul, hogy Bernben duplázott. Pep Guardiola elnézést is kért a csatár miatt, méghozzá Haaland rosszakaróitól.

2023. 10. 26. 6:50
GUARDIOLA, Josep
Bern, 2023. október 24. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje (k) a csapat edzésén a berni Wankdorf Stadionban 2023. október 24-én, a BSC Young Boys ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott mérkõzés elõtti napon. MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider Fotó: MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta feltűnt a futballvilág térképén, szórja a gólokat. Nincs ez másként azóta sem, hogy a Manchester City játékosa lett, bár a BL-ben volt egy meglepően hosszú góltalansági sorozata. Az előző idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjének két felvonásán és a döntőben sem talált be Haaland – a Manchester City így is megszerezte a régóta áhított trófeát –, s a 2023/24-es idényben is a harmadik fordulóig kellett várni a norvég csatár első (két) góljára. Pep Guardiola, az angol csapat vezetőedzője Haaland rosszakaróinak üzent.

Erling Haaland Manchester City BL
Erling Haaland duplájával nyert a Manchester City (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider)

A Manchester City Akanji góljával szerzett vezetést Svájcban, erre Elia elegáns emeléssel még felelni tudott, aztán viszont jött Haaland, aki előbb tizenegyesből, majd akcióból is eredményes volt, kialakítva a végeredményt.

– Az emberek azt várják, hogy Haaland mindig négy gólt lőjön. Azt akarják, hogy elbukjon, de sajnálom, ez a srác egész életében gólokat fog rúgni. Elképesztően gólveszélyes, de néha hiányoznak azok a játékosok, akik kiszolgálják gólpasszokkal – fogalmazott Guardiola, külön kiemelve a sérült De Bruyne és a nyáron Barcelonába szerződött Gündögan hiányát.

Hány gólt lőtt Haaland a BL-ben?

A norvég támadó megengedhette magának, hogy néhány Bajnokok Ligája-meccsen ne találjon a kapuba, még így is meccsenkénti egygólos átlag fölött jár.

A Young Boys ellen játszotta a 33. BL-meccsét, s ezeken 37 találatnál jár. A legkiemelkedőbb teljesítményét tavasszal, a Leipzig elleni nyolcaddöntő visszavágóján mutatta, akkor mesterötöst ért el.

A Young Boys edzője nem aggódik

A G csoport lényegében eldőlt, a százszázalékos Manchester City és a továbbra is és nélkül futballozó RB Leipzig továbbjutása sem forog veszélyben. A Young Boys vezetőedzője, Raphael Wicky reálisan látja csapata helyzetét.

– Nekünk az a célunk, hogy tavasszal is európai kupameccset játsszunk, ezért még versenyben vagyunk – utalt a svájci szakvezető az Európa-liga-átjárást érő csoportharmadik helyre.

Ebből a szempontból az ötödik forduló, a Young Boys–Crvena zvezda mérkőzés lehet sorsdöntő, a két csapat jelenleg egyformán egy ponttal és 4-8-as gólkülönbséggel áll, a svájciak egyelőre kedvezőbb fair play-mutatójuknak, azaz kevesebb sárga lapjuknak köszönhetően előzik meg a szerbeket.

Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló, szerdai mérkőzések:

E csoport:
Feyenoord (holland)–Lazio (olasz) 3-1
Celtic (skót)–Atlético Madrid (spanyol) 2-2

Az állás: 1. Feyenoord 6 pont, 2. Atlético 5, 3. Lazio 4, 4. Celtic 1.

F csoport:
PSG (francia)–AC Milan (olasz) 3-0
Newcastle United (angol)–Dortmund (német) 0-1

Az állás: 1. PSG 6 pont, 2. Dortmund 4, 3. Newcastle 4, 4. Milan 2.

G csoport:
RB Leipzig (német)–Crvena zvezda (szerb) 3-1
Young Boys (svájci)–Manchester City (angol) 1-3

Az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Leipzig 6, 3. Young Boys 1, 4. Crvena zvezda 1.

H csoport:
Barcelona (spanyol)–Sahtar Donyeck (ukrán) 2-1
Antwerpen (belga)–Porto (portugál) 1-4

Az állás: 1. Barcelona 9 pont, 2. Porto 6, 3. Sahtar 3, 4. Antwerpen 0.

Borítókép: Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.