Megszületett az idei első magyar BL-gól Veszprémben

Érzelmes felvezetés után gála Veszprémben. Leendő és korábbi játékosát, Fazekas Gergőt, Mirsad Terzicet és Mirko Alilovicot, valamint az egykori edzőjét, Xavi Sabatét is szeretettel fogadta a veszprémi közönség a Plock elleni a férfikézilabda Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt. A pályán nem volt kérdés, melyik csapat a jobb, a Veszprém simán, 28-21-re nyert, a harmadik helyen várja a csoportban a jövő heti Barcelona elleni idegenbeli rangadót.

2023. 10. 19. 20:17
null
Veszprém 20231019 Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája Telekom Veszprém - Wisla Plock Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi veszprémi játékosokkal érkezett a BL-csoportmeccsre Xavi Sabaté csapata, a lengyel Plock. Mirko Alilovic, Mirsad Terzic és a hivatalosan jelenleg is Veszprémhez tartozó, de kölcsönben a lengyel csapatnál játszó Fazekas Gergő is szeretetcunamiban részesült, csakúgy, mint a magyar bajnokot a Bajnokok Ligája döntőjébe vezérlő korábbi magyar szövetségi kapitány, Xavi Sabaté. Az exszegedi Dmitrij Zsitnyikovot továbbra sem zárta a szívébe a veszprémi tábor. 

Fabregasnak nem volt könnyű dolga, a Veszprémnek viszont igen      Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

A mérkőzés esélyese a négy meccséből hármat megnyert Veszprém volt a még pont nélkül álló Plockkal szemben. Ennek szellemében kezdődött a meccs: Momir Ilics, a Veszprém edzője az állandó rotáció jegyében Agustin Casadoóval, a spanyol irányítóval kezdett középen, mellette jobbra Nedim Remili, balra Szergej Koszorotov szerepelt az átlövőposzton. Ignacio Biosca volt a kapus, kisebb meglepetésre Dragan Pechmalbec a kezdő beálló, a jobb szélen Gasper Marguc, a balon Bjarki-Mar Elisson kezdett. Okulva a Porto elleni hazai gólzuhatagból, alaposan összerakta a védekezését a Veszprém, a portugálok ellen egy félidő alatt 16 gólt kapott, a Plock csak 9 találatot ért el a Veszprém Arénában. 

Támadásban a Remili-Marguc játékkapcsolat igen meggyőzőnek bizonyult, de nem volt lyukas posztja Momir Ilics csapatának, jóllehet a Plock rendkívül pontatlanul lőtt, két hétméterest is kihagyott, 25 százalékos hatékonysággal támadt, egyedül Zsitnyikov és a csereként beszállt Fazekas Gergő volt kreatív a pályán. A többiek kevésbé. 

Egy Casado-gólpassz és egy Nilsson-gól:

A Veszprémben egyenletesen oszlott el a teher, a padról beküldött Eldera és Sandell, valamint Fabregas is hozzá tudott tenni a játékhoz. Remili varázslatos passzokkal jelentkezett, Marguc pedig képtelen volt hibázni. A 14-9-es félidei állás után legfeljebb azért kellett aggódniuk a hazaiaknak, hogy a Plock egy hete majdnem felállt négy gólos hátrányból hazai pályán a címvédő Magdeburggal szemben.  

Pechmalbec nagyot harcolt a lengyel védőkkel     Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Mégsem kellett aggódni

Két vendéggól vezette fel a második félidőt, több mint négy és fél perc után született meg az első hazai gól, Nikita Vajlupau törte meg a csendet. A lengyel beálló Dawydzik feljavult, őt képtelen volt tartani a Veszprém, a biztos előny lassan elolvadt, 15-13-ra kapaszkodott fel a Plock. Remili kiosztott egy keményebb pofont Fazekasnak, kiállt két percre. A közönség Kentin Mahézt követelte a pályára, de Ilics ekkor még a padon tartotta a francia világbajnok irányítót. Vajlupu és Ligetvári is szerzett egy-egy gólt. Visszaállt a megnyugtatóbb, ötgólos különbség. Majd a támadásban addig betliző Koszorotov is betalált. Ekkor már héttel vezetett a Veszprém. Negyedórával a vége előtt eldőlt a meccs, a Plockban nem maradt annyi erő, hogy megnehezítse a Veszprém dolgát. 

A vége sima lett, a Veszprém 28-21-re győzött. 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Telekom Veszprém–Orlen Wisla Plock (lengyel) 28-21 (14-9).

A Veszprém gólszerzői: Marguc 6, Vajlupau 5,  Sandell 4, Pechmalbec 3, Remili 2, Casado 2, Elisson 1, Nilsson 1, Ligetvári 1, Koszorotov 1, Mahé 1, Fabregas 1.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

A Veszprém a harmadik, lengyel ellenfele a hetedik helyen várja a következő fordulót.

Borítókép: Terzic (kékben) keménysége semmit sem változott, Fabregasnak sem kegyelmezett (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.