A világ egyik legjobbja tiszteli a Szegedet, amelynek kis híján a játékosa lett

Alex Dujsebajev megmutatja magát a szegedi szurkolóknak, mármint azoknak, akik a csütörtöki Bajnokok Ligája csoportmérkőzés kedvéért elzarándokolnak Lengyelországba. A kiváló jobbátlövő nem becsüli le a nyáron teljesen átalakult Szegedet, de nem akart elmerengeni azon, hogy januárban az édesapjával és a testvérével kis híján a Tisza-partra költözött.

2023. 10. 18. 20:17
SC Magdeburg - KS Kielce
18 June 2023, North Rhine-Westphalia, Cologne: Handball, Champions League, SC Magdeburg - KS Kielce, Final Round, Final Four, Final, Lanxess Arena. Magdeburg's Oscar Bergendahl (l) tries to prevent Kielce's Alex Dujshebaev Dovichebaeva from throwing. Photo: Marius Becker/dpa (Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/Marius Becker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is a lengyel Barlinek Industria Kielcében játszik Alex Dujsebajev. A megállapítás különös fénytörést kap a héten, mivel januárban, az akkor éppen az anyagi ellehetetlenülés szélén állt a csapata, és felvetődött, hogy a Dujsebajev család három tagja Szegedre költözik. Végül beszállt a kielcei kézilabdába Lengyelország egyik leggazdagabb embere, és megmenekült a 2016-ban Bajnokok Ligáját nyert klub. Így az edző, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Talant és két fia, Dani és Alex Dujsebajev szegedi érkezése is lekerült a napirendről.

Paris St. Germain - KS Kielce
Alex Dujsebajev januárban kis híján Szegeden kötött ki (Fotó: AFP/Marius Becker)

A Kielce megerősödött, a döntőig menetelt a BL-ben, Szegedről távozott Juan Carlos Pastor, az új edző, az egyéves mandátumát töltő Kárpáti Krisztián vezetésével igyekszik felvenni a ritmust a magyar ezüstérmes. Több, kevesebb sikerrel. Egy hete 37-24-re kikapott a norvég Kolstad vendégeként. Szerdán a Kielce vendége lesz a Szeged, ennek apropóján kérdezte a lengyelek spanyol átlövőjét, Alex Dujsebajevet a Délmagyar

A heti BL-program

A Telelom Veszprém hazai pályán fogadja a lengyel Orlen Wisla Plockot (tv: 18.45, Sport 1). A mérkőzés pikantériája, hogy a lengyeleknél játszik a magyar bajnok kölcsönjátékosa, a nyáron visszatérő Fazekas Gergő, és a Plock kispadján az a Xavi Sabaté irányít, aki a Veszprémet 2016-ban a BL-döntőbe kormányozta, és korábban magyar szövetségi kapitányként is tevékenykedett. A Szeged kielcei vendégjátéka 20.45-kor kezdődik, a Sport TV azt a találkozót is élőben közvetíti. 

 

 Ebben az idényben egy picit más játékstílus jellemzi a Szegedet, ami biztosan annak köszönhető, hogy több új játékosa és új edzője van. Fizikálisan erősek, magasak és jól védekeznek. Nekünk is a jó védekezés a legfontosabb, mert ebből kifolyólag szerezhetünk könnyű gólokat lerohanásokból 

– jegyezte meg a Délmagyarországnak a 30 éves Alex Dujsebajev.

Az elmúlt két szezonban egyaránt BL-döntőt játszott a Kielce, mindkétszer egy góllal kapott ki. A világklasszis spanyol úgy fogalmazott, idén fenn kell tartaniuk az eddigi szintjüket, hogy eljussanak ismét Kölnbe és megpróbálják megnyerni a négyes döntőt. A csapatok erősorrendjéről nehéz beszélni szerinte, de a B csoportból kiemelkedik a Barcelona és a Veszprém, míg az A jelű nyolcasban ugyanígy említette saját csapata mellett a Kielt és a PSG-t, de az Aalborgról, a Kolstadról és a Szegedről sem feledkezett meg.

Remili és Jahja a legjobbak között

Minden év januárjában a norvég Tv2 sportújságírója, Stig Nygard nyilvánosságra hozza a világ legjobb férfi kézilabdázóinak ötvenfős listáját. Ezen idén a harmadik helyen végzett A. Dujsebajev Dika Mem és Jim Gottfridsson mögött.

– Nagyon örülök, hogy rajta vagyok ezen a listán, de az egyéni elismerések helyett fontosabb, hogy csapatként jól teljesítsünk a klubommal és a válogatottal, mert úgy lehet trófeákat nyerni. A mai kézilabdában a jobbátlövő a legfontosabb pozíció. Az itt játszók rengeteg gólt szereznek és sok asszisztot osztanak ki, szóval fontos a szerepük a csapatban. 

Kik a legjobb balkezes átlövők? Biztosan közéjük tartozik Mem, Gidsel vagy éppen Nedim Remili, de Omar Yahja, Maqueda és Branko Vujovics is

 – válaszolta a magyar lapnak.

Borítókép: Alex Dujsebajev jól érzi magát Kielcében (Fotó: AFP)

Dujsebajev apja a fiáról a 2022-es BL-döntőben elhibázott hetese után:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.