Milák Kristóf lelki válságának az oka: elveszítette egy közeli hozzátartozóját

Napok óta Milák Kristóf jövője a téma a sportsajtóban. Mint ismert, a tavaly Budapesten 200 méteres pillangóúszásban még világcsúccsal világbajnoki címet szerző klasszis idén kihagyta a fukuokai vb-t, majd hosszú pihenőjéről visszatérve ősszel sem állt bele a kemény munkába. A szakemberek szerint ezzel Milák Kristóf már veszélyezteti a sikeres szereplését a jövő évi párizsi olimpián. Korábbi trénere, a tanítványát olimpiai bajnoki címre vezető Selmeci Attila drámai részleteket árult el az úszó körül kialakult helyzetről.

2023. 10. 26. 14:50
Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó
Kaposvár, 2022. november 16. Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó a rövidpályás országos bajnokságon a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában 2022. november 16-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyolc évet dolgoztam együtt Kristóffal, ennyi azért igencsak huzamos időnek számít ahhoz, hogy elmondhassuk, megismertünk valakit. Nos, elég komoly problémának tűnik, amit most külső szemlélőként látok. Tavasszal az országos bajnokságon még úgy látszott, hogy minden rendben lesz. S ne felejtsük, hogy az idei fukuokai világbajnokságtól való távolmaradására azért kért engedélyt, hogy az olimpiai szereplése Párizsban sikeres lehessen. Sokakat talán mellbe vágott ez a kérés, de emlékezzünk arra is, hogy 2017 óta egyfolytában prés alatt van. Minden világversenyen indult és mindenhonnan érmekkel tért haza, vagyis felülmúlta önmagát. Ezek után elfogadható érvelésnek tűnt, hogy miért akart az elmúlt nyáron pihenni – fogalmazott Selmeci Attila a Mandinernek.

Milák, Selmeci
Selmeci Attila és Milák Kristóf. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Anikó

A Milák Kristóf mellé mentornak Cseh Lászlót ajánló Selmeci Attila arról is beszélt, hogy Miláknak mentális és lelki támogatásra van szüksége, mert mostanában különösen nehéz pillanatokon megy keresztül.

– Nehéz erről beszélni, és nincs is felhatalmazásom, hogy részletekbe menjek, de drámai dolog történt Kristóf életében. Elvesztette egy nagyon közeli hozzátartozóját a közelmúltban, ami egészen biztos, hogy tovább nehezítette a helyzetét és talán még inkább „becsukta” őt. A családot ismerem, de nem szeretnék erről többet mondani, csak arra kérek mindenkit, hogy ne ítélkezzenek Kristóf felett, mert egyikünk sem látja a teljes képet – nyilatkozta Selmeci Attila.

Borítókép: Milák Kristófnak most nagy szüksége van mentális és lelki támogatásra (Fotó: Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.