Merész kűrruhát választott a vb-ezüstérmes műkorcsolyázónő + videó

A múlt hét végén az Egyesült Államokban rendezték meg a műkorcsolyázók 2023/24-es Grand Prix-sorozatának első versenyét, a Skate America elnevezésű viadalt. A Texas állambeli Allenben a nők versenyét a vb-ezüstérmes belga Loena Hendrickx nyerte meg, aki a rövid programban viselt merész kűrruhájával is felhívta magára a figyelmet.

2023. 10. 26. 10:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves Loena Hendrickx a 2022-es pekingi téli olimpián a nyolcadik helyen végzett,tavaly ezüstérmes volt a monpellier-i világbajnokságon, idén Japánban, Szaitamában a dobogó harmadik fokára állhatott a vb-n, a finnországi, Espoo városában rendezett Eb-n pedig másodikként zárt. Kétségkívül napjaink egyik legjobb műkorcsolyázónője, minden versenyen éremesélyes azzal együtt, hogy az esélyeit jelentősen javítja az oroszokat „száműzetése” a nemzetközi versenyekről Oroszország ukrajnai agressziója okán. Hendrickx a múlt hét végén a Skate America Grand Prix-n is kiválóan szerepelt, olyannyira, hogy a rövid programban és a szabadkorcsolyázában is ő kapta a legmagasabb pontszámot, s 221,28 pontos „egyéni csúccsal” győzött. A rövid programjában pedig a merész kivágású, narancssárga kűrruhájával is magára irányította a figyelmet; ami a nemzetközi sajtóban is visszaköszön; a Sports.ru portál is kiemeli a parányi szoknyát és a mély dekoltázst.

Loena Hendrickx
Loena Hendrickx  Forrás: X/ISU Figure Skating

Egy civil kép róla:

Forrás: Instagram/loenahendrickx

Loena Hendrickx a rövid programját Ofra Haza egyik számára adta elő (I’m nin’alu), és tripla flip, dupla Axel, valamint tripla Lutz, tripla toe-loop kombináció szerepel benne. Utóbbi nem sikerült teljesen tökéletesre, Hendrickx is elmondta, hogy küszködött vele, rizikós volt az új programjában éles helyzetben kipróbálni, de azért elégedett a végeredménnyel. A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség honlapján fellelhető nyilatkozatában a kűrruhája nem került szóba, pedig annak a története legelább olyan érdekes lenne, mint a tripla Lutz, tripla toe-loop kombinációé…

Loena Hendrickx elvárások nélkül korcsolyázott

– Sokat jelent számomra, hogy meg tudtam nyerni a versenyt, mert nehéz felkészülésen vagyok túl, a megszokottnál később kezdtem el. Elvárások nélkül jöttem ide, hogy egyszerűen csak újra élvezzem a korcsolyázást, és újra verseny üzemmódba kerüljek – fogalmazott a Skate America közösségi oldalán.

Borítókép: Loena Hendrickx  a 2022-es pekingi téli olimpián (Forrás: Instagram/loenahendrickx)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.