„Nagy nap volt, jó ez nekünk” – hihetetlen Arsenal-nyilatkozatok a vereség után

Vezetett, mégis kikapott az Arsenal 2-1-re a Lens otthonában a Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában kedden. Mikel Arteta vezetőedző és a csapat rekordigazolása, Declan Rice a vereség ellenére pozitívan nyilatkozott. A londoni Paulo Coelhók nagy napról beszéltek, mert pontok ugyan nem jártak a franciaországi látogatásért, de fontos tanulságok igen.

2023. 10. 04. 12:05
English Premier League - Bournemouth vs Arsenal
epa10892270 Arsenal manager Mikel Arteta cheers with his player Martin Odegaard after winning the English Premier League soccer match between AFC Bournemouth and Arsenal FC, in Bournemouth, Britain, 30 September 2023. EPA/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: VINCE MIGNOTT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy nap volt nekünk. Nem értük el azt az eredményt, amit szerettünk volna, de sok mindent tanultunk és magunkkal viszünk – nyilatkozta Mikel Arteta az Arsenal veresége után, amit a Lens otthonában szenvedett el.

UEFA Champions League - RC Lens vs Arsenal London
Az Arsenal rekordigazolása, Declan Rice a vereség után: jó ez nekünk. Fotó: EPA/Mohammd Badra

Az Arsenal egyértelmű esélyese volt a Lens elleni meccsnek. A francia csapat keretértéke 198 millió euró, az angoloké ezzel szemben egymilliárd. A Lens ráadásul a története során mindössze harmadszor szerepel a BL-ben, legutóbb 2002-ben volt ott a csoportkörben. Innen nézve tehát az idén Premier League-ezüstérmes Arsenal veresége meglepetés, főleg, hogy Arteta csapata a 14. percben meg is szerezte a vezetést révén.

– A hibák részei a játéknak, de a különbség a két kapu előterében alakult ki – magyarázta a bizonyítványt Arteta. – A Bajnokok Ligájában nem jutsz könnyen gólhelyzethez, így aztán ha oda kerülsz, a kapuba kell juttatni a labdát, a saját tizenhatosunknál pedig jobban kell védekeznünk, mint ahogy tettük. Igaz, hogy nem alakítottunk ki olyan sok helyzetet, mint szoktunk sokszor, nem támadtuk az üres területeket.

– Nehéz meccs volt, gratulálok a Lens-nak – tette hozzá a spanyol edző. – Mindannyian láthattuk, hogy erős csapat, a hangulat pedig kivételes volt. Megtettük a legnehezebb dolgot, megszereztük a vezetést és irányítottuk a meccset, de aztán egy helyzetből kiegyenlítettek, és új meccs vette kezdetét.

 

Az Arsenal még csak bemelegít?

Nem Arteta volt az egyetlen az Arsenal háza táján, aki furcsán értékelte a Lens elleni vereséget. Coelhói közhelyeket puffogtatott Declan Rice is a pozitív hozzáállásról. – Azt gondolom, ez jó nekünk – kezdett Artetához hasonló, meglepő nyilatkozatba Rice, akit az Arsenal klub- és brit átigazolási rekordösszegért, 116,6 millió euróért vett meg a West Ham Unitedtől. – Veszítettünk, de sokat tanulhatunk ebből a meccsből. Még csak tíz mérkőzés van mögöttünk ebben az idényben, és lesz még vagy ötven. Ez még csak a bemelegítés, próbáljuk elkapni a ritmust.

Az Arsenal a Premier League-ben egyelőre veretlen ebben a szezonban, hét forduló alatt öt győzelmet és két döntetlent ért el. A BL-ben korábban 4-0-ra legyőzte a PSV Eindhovent.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Lens (francia)–Arsenal (angol) 2-1
PSV Eindhoven (holland)–Sevilla (spanyol) 2-2

Az állás: 1. Lens 4 pont, 2. Arsenal 3, 3. Sevilla 2, 4. PSV 1

Borítókép: Mikel Arteta pozitívan látja az Arsenal jövőjét (Fotó: EPA/Vince Mignott)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.