Ronaldo nyíltan beszélt a visszavonulásáról most, hogy kivitte Portugáliát az Eb-re

Cristiano Ronaldo két góllal járult hozzá Portugália 3-2-es győzelméhez a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn, a sikernek köszönhetően a portugál válogatott máris kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra. Ronaldo pályafutása hatodik kontinenstornájára készülhet, ami új rekord a labdarúgás történetében. Ronaldo újabb célt tűzött ki maga elé, el szeretné érni a 900 gólt, sőt talán az ezret is. Bár később elmésen úgy fogalmazott, nem ő hajszolja a rekordokat, a rekordot követik őt...

2023. 10. 14. 8:23
Cristiano Ronaldo, Portugália,  2024-es Európa-bajnokság
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kint vagyunk a 2024-es Európa-bajnokságon. Nagyon boldog vagyok, hogy segíthettem Portugáliát a sorozat ezen szakaszában. Külön köszönet a Portugál Labdarúgó-szövetségnek és a stadionban jelenlévő szurkolóknak a gyönyörű megemlékezésért!” – írta Ronaldo a közösségi felületein a Szlovákia ellen 3-2-re megnyert mérkőzés után. A Dragao-stadionban rendezett találkozó előtt a szurkolók egy hatalmas molinót kifeszítve köszöntötték Ronaldót abból az alkalomból, hogy túl van pályafutása 200. válogatott mérkőzésén. Ezt a mérföldkövet még júniusban, az Izland elleni találkozón érte el, ám a portugál válogatott azt és a következő meccset is idegenben játszotta, a hazai köszöntésre csak most, a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn volt lehetőség, ami tehát a világcsúcstartó Ronaldo 202. mérkőzése volt a portugál válogatottban, s ezeken 126 gólt szerzett.

Cristiano Ronaldo, Portugália, Európa-bajnokság, rekord, 1000 gól
Portugália hőse 38 évesen is újabb rekordokra tör (Fotó: A Bola)

Vajon mi Ronaldo következő nagy célja?

Ronaldo ritkán nyiltakozik a sajtónak, jellemzően a közösségi felületein kommunikál, de a portugál válogatott sikere után kivételt tett, s beszélt a jövőbeni terveiről.

– Az FC Porto elnöke azt a célt tűzte ki elém, hogy érjem el az ezer gólt – nyilatkozta Ronaldo a meccs után. – Nehéznek találom, a motivációm megvan, s ha a lábaim kegyesek velem… Mielőtt elérem az ezret, el akarom érni a kilencszázat. Azt hiszem, addig eljutok. Lépésről lépésre. Nézem a kilencszázat... Bizakodó vagyok. De hogy az ezer? Sok akadály van addig.

Nem én hajszolom a rekordokat, a rekordok követnek engem.

Nos, az Al-Nasszr csatára pályafutása során hivatalos mérkőzéseken immár 857 gólt szerzett. Lassan betölti a 39. életévét is. Lehet szeretni és nem szeretni, de bámulatos.

Mikor vonul vissza Ronaldo?

Ezt a kérdést nem szereti CR7, de ezúttal erre is higgadtan felelt.

– Nem tudhatom, mit tartogat még nekem az élet. Nem tűzök ki célokat – cáfolta meg önmagát, majd bölcsen így folytatta: – Tudni kell, amikor eljön a pillanat, mert a test úgy reagál. Addig is élvezem a játékot. A klubomban és a válogatottban is. Gólokat rúgok. És élvezem.

 

„Szeretek a válogatottban játszani”

Ronaldo kijelentette, annak ellenére, hogy Portugália máris kijutott az Európa-bajnokságra, a további Eb-selejtezőkön is szeretne játszani, legközelebb mindjárt hétfőn Bosznia-Hercegovina ellen.

– Természetesen szeretnék játszani, de nem tudom, mit akar a mester. Szeretek a válogatottban játszani. Eddig az összes meccsünket megnyertük a sorozatban. Soha nem volt ilyen könnyű dolgunk. Máskor mindig számolgatni kellett a végén. Portugália azért jutott ki ilyen simán, mert kiváló a csapata és kiváló a szövetségi kapitánya – kedveskedett Ronaldo Roberto Martíneznek és szúrt oda a korábbi szakvezetőnek, Fernando Santosnak, aki a világbajnokságon mellőzte őt.

Nos, Roberto Martínez irányításával a portugál válogatott megmutatta, Ronaldo és Goncalo Ramos, az új kedvenc egyszerre, egymás mellett is elfér a csapatban, a pályán. Ronaldo két gólja mellett Ramos szerezte a harmadikat, egész pontosan az elsőt.

S mi sem természetesebb, hogy Ronaldo szeretne játszani a 2024-es Eb-n, pályafutása hatodik Európa-bajnokságán, amivel rekorder a labdarúgás történetében.

– Remélem, ott leszek. És hogy nem lesz semmi bajom, sérülésem... Remélem, hogy újra játszhatok és döntőbe kerülünk, de addig persze még hosszú az út. Portugália a hazám, itt mindig csodálatosan fogadnak. 

 

Ronaldo a fiáról: Úgy lesz, ahogy ő szeretné

Ronaldo azt is megjegyezte, nagyon hálás az édesanyjának, aki szintén jelen volt a mérkőzésen. A fiáról, Cristiano Juniorról ezt az üzenetet fogalmazta meg:

– Élvezd az életet, én nem erőltetek semmit. A fej a legfontosabb. Tudnod kell, hogy az édesapád mindenben támogat, de úgy lesz, ahogy te szeretnéd.

Borítókép: Ronaldo két góllal járult hozzá a Portugália győzelméhez

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.