Szalai Attila visszakerült a kezdőcsapatba, de sok öröme nem lett belőle

A német labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának szombati játéknapján a Sallai Rolanddal felálló Freiburg 2-1-re verte a vendég Bochumot, a Hoffenheim Szalai Attilával kapott ki otthon 3-1-re az Eintracht Frankfurttól. Szalai visszakerült a kezdőcsapatba, de sok öröme nem lett belőle.

2023. 10. 21. 18:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Freiburg már a félidőben 2-1-re vezetett, Sallai pedig egészen a 73. percig pályán volt, akkor lecserélték. A sérült Willi Orbánt nélkülöző, a kapus Gulácsi Pétert pedig a kispadra ültető RB Leipzig 3-1-re győzött Darmstadtban. A szintén válogatott kezdőként lépett pályára a Hoffenheimban, amely hiába vezetett már a 3. percben, 3-1-re kikapott a vendég Eintracht Frankfurttól. Szalai a 60. percben sárga lapot kapott, öt perccel később pedig lecserélték. A végeredmény már az első félidőben kialakult.

Szalai Attila
Szalai Attila újra bizalmat kapott Forrás: Twitter/TSG Hoffenheim

Szalai Attila szeptember 2-án, amikor a Hoffenheim hazai pályán 3-1-re nyert a Wolfsburg ellen, végig a pályán volt, a következő négy meccsen viszont egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott, végig a kispadon ült. Ebből a négy meccsből a Hoffenheim hármat megnyert, egyet elveszített. Szalai most tehát egy vesztes meccsen kapott újra bizalmat, nagy kérdés, hogyan alakul a sorsa.

A Schäfer Andrást sérülés miatt nélkülöző Union Berlin sorozatban a nyolcadik tétmeccsét bukta el, ezúttal a Stuttgart diadalmaskodott a fővárosi együttes stadionjában 3-0-ra. A veretlenül listavezető Bayer Leverkusen folytatta remek szériáját, és Wolfsburgban győzött 2-1-re.

Bundesliga, 8. forduló:

Darmstadt–RB Leipzig 1-3 (1-2)
Freiburg–Bochum 2-1 (2-1)
Hoffenheim–Eintracht Frankfurt 1-3 (1-3)
Union Berlin–Stuttgart 0-3 (0-1)
Wolfsburg–Bayer Leverkusen 1-2 (1-1)
Mainz–Bayern München 1-3 (1-2)

pénteken játszották:
Borussia Dortmund–Werder Bremen 1-0 (0-0)

vasárnap játsszák:
Köln–Borussia Mönchengladbach 15.30
Heidenheim–Augsburg 17.30

Borítókép: Szalai Attila és Pellegrino Matarazzo, a Hoffenheim vezetőedzője (Forrás: Twitter/TSG Hoffenheim)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.