Szoboszlai leterített egy védőt, dühöngött, de aztán minden megváltozott

Szombaton a Liverpool–Everton városi derbi nyitotta a Premier League 9. fordulóját. A házigazda Vörösök, Szoboszlai Dominik csapata a 37. perctől emberelőnyben játszott, és végül 2-0-ra megnyerte a találkozót.

2023. 10. 21. 15:35
Szoboszlai Dominik, Liverpool
SOCCER-ENGLAND-WOL-LIV/REPORT Fotó: MI NEWS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool a legutóbbi két bajnokiján csupán egy pontot szerzett, előbb a botrányos VAR-döntésről hosszú időre emlékezetes rangadón 2-1-re kikapott a Tottenhamtől, majd 2-2-t játszott a Brighton vendégeként, de csapata így is a tabella negyedik helyéről várhatta a meccset 17 ponttal. Ugyanakkor a húsz csapat között az Everton csupán a 16. helyet foglalta el hét pontjával. Szoboszlai már a kezdés előtt a fókuszba került: a Premier League bejelentette, hogy a rasszizmus elleni kampányának legújabb fejezetében a magyar válogatott csapatkapitánya szólítja meg a szurkolókat.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik is kezdett Forrás: Twitter/Liverpool FC

Szoboszlai Dominik ott volt a Liverpool kezdőcsapatában, és a 13. percben talán egy gólpasszt is elkönyvelhettünk volna neki, ha Ashley Young nem lép bele Luis Díaz lövésébe, előtte honfitársunk hosszú labdavezetés után remek labdát tálalt a kolumbiai elé. A veterán, 38 éves Young viszont negatív hős lett, mert az első félidőben összeszedett két sárga lapot, kétszer is felrúgta Díazt, és a 37. percben emberhátrányba került az Everton. 

Szoboszlai Dominik többször is célba vette az Everton kapuját

A nagy fölényben levő hazaiaknál Szoboszlai aktív volt, és az első félidőben háromszor kapura lövéssel is próbálkozott. Az elsővel leterítette James Tarkowskit, akinek komoly fájdalmai voltak, kétszer pedig nem találta el a kaput, és a második próbálkozása után látványosan dühöngött a játékrész végén.

Szoboszlai megint sokat robotolt Fotó: AFP

Fordulás után sokáig szenvedett a Liverpool, ám a 75. percben kezezés miatt büntetőhöz jutott, és ezt Mohamed Szalah magabiztosan belőtte (1-0). A 90. percben a csereként beállt Harvey Elliott hatalmas bombáját az Everton és az angol válogatott kapusa, Jordan Pickford a léc alól tolta a kapu fölé. A kilencperces hosszabbításban Szoboszlai a 96. percben jó helyzetben, 15 méterről ezúttal is a kapu fölé lőtt, a következő percben viszont egy hazai kontra végén Szalah betalált, így az egyiptomi támadó duplájával a Liverpool 2-0-ra nyerte meg a városi rangadót. Szoboszlai a meccsen ötször lőtt kapura, és négyszer hozta helyzetbe a csapattársait, utóbbi a legjobb mutató volt ma a Poolban.

– A piros lap befolyásolta a meccset, és persze a tizenegyes is. Elismerem, Ibrahima Konatét is kiállíthatták volna tőlünk, ezért gyorsan le is kaptam a pályáról – nyilatkozta Jürgen Klopp, a Liverpool trénere.

Kerkez Milosék megint kikaptak

csapata, a Bournemouth hazai pályán 2-1-re kikapott a Wolverhamptontól. A magyar válogatott hátvédet a 84. percben cserélték le, együttese akkor még 1-1-re állt. A Bournemouth, amely a 17. percben szerezte meg a vezetést, Lewis Cook kiállítása miatt az 54. perctől emberhátrányban játszott. A továbbra is nyeretlen Kerkezéknek három döntetlen mellett ez már a hatodik vereségük volt. A címvédő Manchester City két egymás utáni vereség után a Brighton elleni 2-1-es sikerrel javított és begyűjtötte mindhárom bajnoki pontot – egymás után a 21. győzelme hazai pályán rekord a Premier League-ben –, míg a szintén Bajnokok Ligája-résztvevő Newcastle United odahaza könnyedén, 4-0-ra verte a Crystal Palace-t.

Az Arsenal kétgólos hátrányból mentett pontot a Chelsea otthonában. A szezont gyengén kezdő, de elmúlt két meccsükön győztes házigazdák Cole Palmer büntetőjével és Mihajlo Mudrik szerencsés góljával a 48. percben már kétgólos előnyben voltak, azonban az Arsenalból előbb Declan Rice használta ki Robert Sanchez kapus és a védelem hatalmas hibáját, majd a 84. percben Leandro Trossard egyenlített.

Premier League, 9. forduló:
Liverpool–Everton 2-0 (0-0)
Bournemouth–Wolverhampton Wanderers 1-2 (1-0)
Brentford–Burnley 3-0 (1-0)
Manchester City–Brighton 2-1 (2-0)
Newcastle United–Crystal Palace 4-0 (3-0)
Nottingham Forest–Luton Town 2-2 (0-0)
Chelsea–Arsenal 2-2 (1-0)
Sheffield United–Manchester United 21.00

vasárnap játsszák:
Aston Villa–West Ham United 17.30

hétfőn játsszák:
Tottenham Hotspur–Fulham 21.00

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MI News)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.