Szoboszlai a rasszizmus ellen mexikói, szenegáli és zimbabwei társaságban

Az angol labdarúgás élvonalában a 9. fordulót ma a 13.30-kor (tv. Spíler 1) kezdődő Liverpool–Everton városi derbi nyitja. Szoboszlai Dominik pedig már a kezdés előtt a fókuszba került: a Premier League bejelentette, hogy a rasszizmus elleni kampányában a legújabb fejezetben a magyar válogatott csapatkapitánya szólítja meg a szurkolókat.

2023. 10. 21. 12:41
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2023. szeptember 28. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Leicester City elleni angol Ligakupa-mérkõzésen a liverpooli Anfield Stadionban 2023. szeptember 27-én. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League honlapján eddig tizenöt fejezetet írtak a rasszizmus elleni harc fontosságát, a sokszínűség jelentőségét hangsúlyozva, legutóbb Raúl Jiménez, a Fulham mexikói játékosa osztotta meg a gondolatait, s korábban többek között a szenegáli Pape Matar Sarr (Tottenham), az ecuadori Moises Caicedo (Chelsea) vagy éppen a zimbabwei Marvelous Nakamba (Luton) is „kiválasztott” lett. Most pedig lett az, aki a Premier League oldalán mesél többek között a gyerekkoráról, akkori álmairól édesapjáról. „Szoboszlai: Édesapám segített elérni a lehetetlent” – ez a legújabb fejezet címe.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik lendületben (Fotó: EPA/Alberto Pezzali)

– Most már a Liverpool játékosa vagyok, a válogatott csapatkapitánya. Bebizonyítottuk, hogy a lehetetlen igenis lehetséges. Steven Gerrard mondta egyszer, hogy Isten tehetséget ad, de kemény munka és elszántság nélkül ez semmit sem ér. Úgy éreztem, rólam beszél, ez pontosan én vagyok. Keményen dolgoztam a tehetségemmel, és most itt vagyok.

Szoboszlai: Sosem változom meg 

– Büszkeség, hogy a Premier League-ben játszhatok, de természetesen magyarként bizonyítanod kell, mert ha magyar vagy, senki sem úgy néz rád, mintha spanyol, olasz vagy angol játékos lennél. Ha magyar labdarúgóként sikerült megvalósítani az álmodat, az még nagyobb dolog. Puskás Ferenc minden idők legnagyobb magyar labdarúgója, én azonban a  gyerekeknek nem az új Puskás akarok lenni, hanem csak Szoboszlai, aki azonban olyasmit jelenthet számukra, mint amit nekünk Puskás jelentett. És én mindig ugyanaz a srác maradok, aki tizenhárom éves koromban voltam, amikor egyszobás lakásban éltem a családommal. Ugyanaz vagyok, aki voltam, és sosem változom meg – mondja a Liverpool játékosa.

FRISSÍTÉS!

Borítókép: Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Leicester City elleni angol Ligakupa-mérkőzésen a liverpooli Anfield Stadionban 2023. szeptember 27-én (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.