Szoboszlai Dominikkel példálózott Jürgen Klopp a Liverpool derbije előtt

Újabb nagy meccs előtt áll Szoboszlai Dominik, aki az első derbijére készül, hiszen a Liverpool ma a városi rivális Everton ellen lép pályára az Anfield Roadon a Premier League kilencedik fordulójában. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője épp Szoboszlai magyar válogatottban lejátszott múlt heti rangadójával példálózott, hogy futballistái készen állnak az ilyen kiélezett meccsekre. Az is biztos már, hogy Szoboszlai újabb tekintetben lesz az angol klub legjobbja ebben az idényben.

2023. 10. 21. 6:15
NÚNEZ, Darwin; SZOBOSZLAI Dominik
Brighton, 2023. október 8. Szoboszlai Dominik (j) és csapattársa, Darwin Nunez, a Liverpool játékosai a Brighton and Hove Albion-Liverpool mérkõzésen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. október 8-i játéknapján Brightonban. MTI/AP/Alberto Pezzali Fotó: Alberto Pezzali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha ránézünk a Premier League tabellájára, akkor megállapíthatjuk, hogy csak nevében lehet rangadó a Liverpool–Everton csata, hiszen előbbi a negyedik, utóbbi a 16. helyen áll jelenleg. Ugyanakkor a derbiken mindig minden megtörténhet, és ennek szellemében várja az Everton elleni összecsapást Jürgen Klopp, aki nevét is kiemelte a felvezető sajtótájékoztatón.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik lendületére a Liverpool csapatának is nagy szüksége van (Fotó: EPA/Alberto Pezzali)

– A Merseyside-i derbi különleges meccs, kétség sem férhet hozzá, hogy nagy nyomás lesz rajtunk, amihez hozzá vagyunk szokva. Macca (Alexis Mac Allister – a szerk.) biztosan megtapasztalta ezt a világbajnokságon Argentínával. Dom (Szoboszlai Dominik – a szerk.) nemrég szuper fontos, nagy téttel bíró meccset játszott a magyar válogatottal Szerbia ellen. Szóval mind tudjuk, miről szólnak ezek a csaták.

Klopp főleg tudja, hiszen lenyűgöző az eddigi mérlege az Everton elleni derbiken: tíz győzelem, hat döntetlen és mindössze egy vereség. – Az az egy is túl sok! – reagált a német edző. – Mindegyik rangadó más volt, és mindegyik más okból volt nehéz. Nincs értelme összehasonlítani a múltbeli meccseket, sokkal fontosabb, hogy a tényeket nézzük, az pedig tény, hogy az Everton jó passzban van. Az előző idény végén bennmaradt, aztán a mostani szezont nem kezdte könnyen, de három-négy hét után elkezdte hozni az eredményeket.

Van benne igazság. Az Everton az első öt fordulóban négyszer veszített, és egyetlen pontot szerzett csak. De a legutóbbi három körben kétszer nyert, előbb a Brentford otthonában, legutóbb pedig a Kerkez Milossal felálló Bournemouth ellen 3-0-ra. Ezért is hangsúlyozta Klopp, hogy az Evertonban minden megvan, ami miatt tisztelni kell a városi riválist.

Szoboszlai újabb tekintetben lesz a Liverpool legjobbja

A Liverpool dolgát sérülés nehezíti, a balhátvéd Andy Robertson válla a skót válogatottban sérült meg, műteni is kell, ami miatt hosszabb ideig nem számíthat a játékára Klopp. A 62-szeres válogatott játékos az első nyolc forduló összes percét végigfutballozta, rajta kívül a mezőnyjátékosok között egyedül Szoboszlai büszkélkedhetett ezzel. Robertson sérülése egyben azt is jelenti, hogy az Everton elleni meccsen már a magyar középpályás lesz a Liverpool legtöbb percet futballozó mezőnyjátékosa a most zajló Premier League-idényben.

A Liverpool az előző két fordulóban nem tudott győzni. Előbb kettős emberhátrányban, a hosszabbítás utolsó percében kapott öngóllal maradt alul a Tottenham vendégeként úgy, hogy az első – szabályos – gólját videóbírós hiba miatt nem adták meg, majd döntetlent játszott Brightonban, így saját stadionjában minden bizonnyal igyekszik javítani.

 

Londoni derbit is rendeznek

Kerkez csapata, az utolsó előtti Bournemouth még mindig nem nyert mérkőzést az idényben, három döntetlennel és öt vereséggel várja a 14. Wolverhampton elleni kiesési rangadót.

A második helyezett Arsenal is derbin lép pályára, a londoni rangadón a vártnál gyengébben teljesítő Chelsea lesz az ellenfele. A jelenleg harmadik helyezett címvédő, a Manchester City a bő élcsoporthoz tartozó Brightont látja vendégül, míg az éllovas Tottenham hétfőn a Fulham ellen játszik a forduló zárásaként.

Premier League, 9. forduló:

Szombat:
Liverpool–Everton 13.30
Bournemouth–Wolverhampton Wanderers 16.00
Brentford–Burnley 16.00
Manchester City–Brighton 16.00
Newcastle United–Crystal Palce 16.00
Nottingham Forest–Luton 16.00
Chelsea–Arsenal 18.30
Sheffield United–Manchester United 21.00

Vasárnap:
Aston Villa–West Ham United 17.30

Hétfő:
Tottenham Hotspur–Fulham 21.00

Borítókép: Szoboszlai Dominik az első derbijére készül, de Jürgen Klopp nem félti őt (Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.