Szörnyű félreértés volt a legendás magyar labdarúgó halálhíre

Az egész magyar labdarúgó-társadalmat megrázta néhány hete Fabulya György esete. A Békéscsaba korábbi kupagyőztes játékosáról szeptember 27-én jelentette be klubja, hogy súlyos betegségben elhunyt. Két nappal később a csabaiak pontosítottak: Fabulya él, de válságos állapotban kezelik a kórházban. A történetet a Ripost járta körül.

Forrás: Ripost.hu2023. 10. 12. 18:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olimpiai válogatottságig vitte az 59 éves egykori békéscsabai labdarúgó-kiválóság, Fabulya György, mert ésszel játszotta a futballt. Mindezt egykori csabai edzője, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Csank János állította róla – írja a Ripost.

– Egykori csapattársai segítségét nem kívánja igénybe venni, pedig fedél nélküli és mindenben hiányt szenved. Élete akkor tört ketté, amikor elvált a feleségétől. Remek képességű játékosom volt, 1986 és 1989 között együtt dolgoztunk Békéscsabán, meccs közbeni indításai, átadásai nagyszerűek voltak – nyilatkozta Csank János.

Arról, hogy Fabulya Györgyről miért jelenhetett meg a gyászhír, korábbi csapattársa, a kilencszeres válogatott Pásztor József tájékoztatta a Ripostot.

– Gyuri tizenöt éve hajléktalan, és mivel a sanyarú sorsú embereket felügyelő, segítő szervezet alkalmazottja 3-4 napig semmit sem tudott hollétéről, ezt tiszte szerint jelentette az önkormányzatnak. Ott valamit félreérthettek, mert értesítették a békéscsabai klubot, mely a halálhírt közzétette, de később visszavonta – mondta el Pásztor József, aki több korábbi csapattársával nemrég járt a kórházban a nagybeteg játékosnál.  

– Készíthetitek a tiszta szerelésemet, mert hamarosan újra a kezdőben futballozok – tréfálkozott Pásztor József elmondása szerint Fabulya György, akinek korábban az egyik lábát amputálni akarták, de nem járult hozzá a műtéthez.

Pásztor József elmondta, hogy többen rendszeresen látogatják korábbi csapattársukat, és bíznak abban, hogy felépül.

Borítókép:  Fabulya György (Forrás: Beol.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.