Szurkolói összefogás: tízgyermekes család lehet ott a magyar–szerb meccsen

Miközben egyesek nyerészkednek a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésein, mások az emberi jóság, szeretet megtörhetetlen erejét bizonyítják. Három apostagi jó barát, a masszőr, a lelkész és rendőr nemes gesztusként felajánlotta a belépőit egy hátrányos helyzetű családnak az október 14-i Magyarország–Szerbia Európa-bajnoki selejtezőre.

2023. 10. 03. 7:41
SZOBOSZLAI Dominik, magyar labdarúgó-válogatott, szurkolók
Budapest, 2023. június 20. Szoboszlai Dominik ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkõzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra gyõzött. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyarlóságra, gonoszságra nem feltétlenül büntetéssel, hanem szeretettel lehet felelni. Ezt bizonyítja három apostagi barát, a masszőr Csorba Roland, a lelkész Szanyi Ferenc és a rendőr Béres Ferenc. A három férfi azon boldog drukkerek közé tartozik, akiknek sikerült bérletet vásárolniuk a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőire, köztük az október 14-i Magyarország–Szerbia Európa-bajnoki mérkőzésre. Csak éppen erre az időpontra közbejött egy másik program: egy negyedik barát menyegzője. A három férfi nemes gesztusra szánta rá magát. A Troffi segítségével felajánlották a belépőiket egy tízgyermekes Nógrád vármegyei családnak.

magyar szurkolók, Magyarország-Szerbia, Európa-bajnoki selejtező, magyar labdarúgó-válogatott
A három jó barát, a magyar labdarúgó-válogatott szurkolói (Forrás: Facebook)

– Már beszéltünk is velük, Bátonyterenyéről jönnek Budapestre, a legidősebb fiú hozza el két kisebb testvérét a nemzeti csapat meccsére. Remélem, életre szóló élményben lesz részük a srácoknak. Úgy vagyunk vele, ha csak egyvalaki követi a példánkat, már akkor eggyel több szegény gyerek lehet ott a stadionban – mondta Csorba Roland a Sportalnak. Csorba amúgy aktív szereplője a magyar sportéletnek, a vívóválogatott masszőre, emellett a hétköznapokon a SOTE Ortopédiai Klinikáján dolgozik.

Ez a felajánlás kiáltó ellentétben áll azzal, hogy – miként arról a Magyar Nemzet is beszámolt – egyesek hatalmas haszonnal értékesítették belépőjüket a Szerbia ellen Eb-selejtezőre. A Magyar Labdarúgó-szövetség éppen ezért döntött úgy, hogy megnehezíti a jegyek átírásának lehetőségét.

 

Magyar–szerb Eb-selejtező: amikor a Puskás Aréna is kicsi

A Magyarország–Szerbia Európa-bajnoki selejtezőn természetesen telt ház lesz a Puskás Arénában, sőt még egy százezres stadion is kicsi lenne... a magyar válogatott szövetségi kapitánya kedden hirdeti ki a keretét a találkozóra. Közismerten gondot jelent, hogy mellett immár a szintén megsérült Willi Orbánra sem számíthat, a kulcsemberek közül pedig (Hoffenheim) és (Pisa) az elmúlt hetekben kevés lehetőséget kapott a klubjában.

A magyar szurkolók így hangoltak a magyar válogatott legutóbbi meccsére, a Csehország elleni barátságos mérkőzésre:

Borítókép: pacsizik a magyar labdarúgó-válogatott szurkolóival (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.