időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Szurkolói összefogás: tízgyermekes család lehet ott a magyar–szerb meccsen

Magyar Nemzet
2023.10.03. 07:41 2023.10.03. 08:07
Szurkolói összefogás: tízgyermekes család lehet ott a magyar–szerb meccsen

Miközben egyesek nyerészkednek a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésein, mások az emberi jóság, szeretet megtörhetetlen erejét bizonyítják. Három apostagi jó barát, a masszőr, a lelkész és rendőr nemes gesztusként felajánlotta a belépőit egy hátrányos helyzetű családnak az október 14-i Magyarország–Szerbia Európa-bajnoki selejtezőre.

A gyarlóságra, gonoszságra nem feltétlenül büntetéssel, hanem szeretettel lehet felelni. Ezt bizonyítja három apostagi barát, a masszőr Csorba Roland, a lelkész Szanyi Ferenc és a rendőr Béres Ferenc. A három férfi azon boldog drukkerek közé tartozik, akiknek sikerült bérletet vásárolniuk a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőire, köztük az október 14-i Magyarország–Szerbia Európa-bajnoki mérkőzésre. Csak éppen erre az időpontra közbejött egy másik program: egy negyedik barát menyegzője. A három férfi nemes gesztusra szánta rá magát. A Troffi segítségével felajánlották a belépőiket egy tízgyermekes Nógrád vármegyei családnak.

magyar szurkolók, Magyarország-Szerbia, Európa-bajnoki selejtező, magyar labdarúgó-válogatott
A három jó barát, a magyar labdarúgó-válogatott szurkolói (Forrás: Facebook)

– Már beszéltünk is velük, Bátonyterenyéről jönnek Budapestre, a legidősebb fiú hozza el két kisebb testvérét a nemzeti csapat meccsére. Remélem, életre szóló élményben lesz részük a srácoknak. Úgy vagyunk vele, ha csak egyvalaki követi a példánkat, már akkor eggyel több szegény gyerek lehet ott a stadionban – mondta Csorba Roland a Sportalnak. Csorba amúgy aktív szereplője a magyar sportéletnek, a vívóválogatott masszőre, emellett a hétköznapokon a SOTE Ortopédiai Klinikáján dolgozik.

Ez a felajánlás kiáltó ellentétben áll azzal, hogy – miként arról a Magyar Nemzet is beszámolt – egyesek hatalmas haszonnal értékesítették belépőjüket a Szerbia ellen Eb-selejtezőre. A Magyar Labdarúgó-szövetség éppen ezért döntött úgy, hogy megnehezíti a jegyek átírásának lehetőségét.

 

Magyar–szerb Eb-selejtező: amikor a Puskás Aréna is kicsi

A Magyarország–Szerbia Európa-bajnoki selejtezőn természetesen telt ház lesz a Puskás Arénában, sőt még egy százezres stadion is kicsi lenne... a magyar válogatott szövetségi kapitánya kedden hirdeti ki a keretét a találkozóra. Közismerten gondot jelent, hogy mellett immár a szintén megsérült Willi Orbánra sem számíthat, a kulcsemberek közül pedig (Hoffenheim) és (Pisa) az elmúlt hetekben kevés lehetőséget kapott a klubjában.

A magyar szurkolók így hangoltak a magyar válogatott legutóbbi meccsére, a Csehország elleni barátságos mérkőzésre:

Borítókép: pacsizik a magyar labdarúgó-válogatott szurkolóival (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.