Bellingham nélkül is gálázott a Real, dráma volt Koppenhágában

A Real Madrid tartalékos összeállításban, Jude Bellingham nélkül is simán, 3-0-ra nyert a Braga és a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójában bebiztosította a továbbjutását. Erre volt esélye a Bayern Münchennek is, amely nagy nehezen, a hajrában két Harry Kane-góllal gyűrte le a Galatasaray-t. Salzburgi győzelmével továbbjutott az előző szezonban döntős Inter. A játéknap drámája Koppenhágában zajlott, ahol hét gólos meccset veszített el a meccs nagy részében emberhátrányban játszó Manchester United.

2023. 11. 08. 23:08
null
Real Madrid's Spanish forward #21 Brahim Diaz (3R) celebrates with teammates scoring his team's first goal during the UEFA Champions League group C football match between Real Madrid CF and SC Braga at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 8, 2023. (Photo by Thomas COEX / AFP) Fotó: AFP/Thomas COEX
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája csoportkörének a 4. fordulójában ma öt csapat harcolhatta ki a továbbjutást. A három kör után még százszázalékos Bayern Münchennek és a Real Madridnak ehhez csak érvényesítenie kellett a papírformát hazai pályán a Galatasaray, illetve a Braga ellen. Az Arsenal is révbe érhetett volna, de a biztos továbbjutása a csoport másik meccsének eredményén is múlott volna. A Real Sociedadnak és az Internazionalénak viszont a három pont önmagában is nyolcaddöntőt jelentene.

Vinicius bekerült a Real Madrid kezdőjébe    Fotó: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Időrendi sorrendben a baszk Real Sociedad biztosította be a helyét a legjobb 16 között, miutén nagyon simán 3-1-re győzte le a szezonban nagyon harmatosan szereplő, még mindig pont nélkül álló Benficát. A másik korábban kezdődő meccsen Rudi Garcia nem került közelebb ahhoz, hogy megtartsa az állását, a Napoli csak egy sovány döntetlent hozott össze az Union Berlinnel, avagy Leonardo Bonucci hathatós segítségével a sérült Schäfer Andrást nem nevező németek megszerezték első pontjukat a BL-ben. A meglepetéseredménnyel az is eldőlt, hogy a portugál Bragának egy esetleges madridi veresége esetén is marad esélye a továbbjutásra az utolsó két körben. S ha már Real Madrid: a fővárosiak csak a kispadra jelölték az eddigi összes madridi BL-meccsén gólt szerzett Jude Bellinghamet a Bernabéuban.

Lunin kivédte a 11-est       Fotó: AFP/Thomas COEX

Madridban tobzódtak az események: a bemelegítés során megsérült Kepa, a hazaiak kapusa. A beugró Lunin azonnal munkát kapott, a Braga ugyanis Lucaz Vázquez rossz ütemű szerelése után 11-est rúghatott: az ukrán kapus kivédte Djalo büntetőjét. Kisvártatva szabálytalan góllal válaszolt a Real Madrid: a kicsit tartalékosan, Bellingham, Modric, Carvajal és Alaba nélkül felálló madridiaknál a kezdőbe került Brahim Diaz gólja előtt Vinícius akasztotta a védőt. 

Egy boldog dán Dániában:

Az esti párharcok első gólját egy dán szerezte Dániában: Rasmus Höjlund, a Manchester United centere volt eredményes az FC Koppenhága ellen. Majd Brahim Diaz csatlakozott hozzá, de nem ő, a nyáron az AC Milantól visszatért középpályás volt a főszereplő, hanem aki lefutotta a portugál védőket, majd pontosan adott középre Diaz elé. A 20 éves manchesteri Höjlund nagyon élt a hazájában, ő szerezte a United második gólját. 

az első félidőben nem szerzett gólt      Fotó: AFP/MICHAELA REHLE

Az Arsenal pályáján is született gól, mintaszerű akció végén Trossard szerezte meg a vezetést az Európa-liga címvédő Sevilla ellen. Mindeközben a Bayern elveszítette az egyik legjobbját, a meghúzódott irányítót, Jamal Musialát. Olyan nagy gond persze nem történt, érkezett a játékmester helyére. A félidő hajrájában az addig igen szürke Mauro Icardi könnyedén gólt szerezhetett volna, de Neuer védte a ziccerét. 

Felpörögtek az események Koppenhágában: Marcus Rashford piros lapot lapot, az emberelőnyt még a szünet előtt gólra váltotta, ezzel szépített, majd Goncalves révén ki is egyenlített a Koppenhága. 

A második félidőben

Madridban aggódtak a szurkolók, Camavinga ugyanis lebotorkált a pályáról, de kiderült, nincs nagy gond, a francia középpályás visszatért. De nem ő, hanem Nacho fejelhetett volna gólt, de a kapus kezébe bólintotta a labdát. Harry Kane és a Bayern is közel volt a gólhoz, de az angol center a kapufát találta el. A Real-meccsen Brahium Diaz ziccert hibázott. viszont kihasználta a helyzetét: Valverde ugratta ki Vázquezt, aki a brazilhoz psszolt. Ő pedig egy cselt követően 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt az 57. percben. Majd jött egy újabb Real-gól: Vinícius, majd Rodrygo volt a labda útja. A szélső okosan löbbölte át a labdát a kifutó kapus felett. 3-0, a meccs és a Real továbbjutása is eldőlt. 

Saka szép gólt szerzett        Fotó: AFP/Adrian DENNIS

Münchenben meglepetésre a Galatasaray szerzett egy gólt, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Londonban is született egy gól, egy érvényes gól. Saka lépett meg egy indítással, okosan befűzte a védőjét, majd a hosszú sarokba lőtt. Ezzel eldőlni látszott a Sevilla elleni mérkőzés, az Arsenal könnyedén uralta a meccset.

Harry Kane szállította a sikert a Bayernnek      Fotó: AFP/MICHAELA REHLE

Münchenben és Koppenhágában is változott az eredmény a hajrában: a Bayernt (ki más, mint) Harry Kane fejes-, majd lőtt gólja mentette meg, Koppenhágában pedig a emberhátrányban levő Manchester United Bruno Fernandes 11-esgóljával szerezte meg újra a vezetést a Vörös Ördögöknek. Salzburgban Lautaro Martínez 11-esével állt nyerésre az Inter, és meg is nyerte a meccset. 

Bruno Fernandes és a United korán örült Koppenhágában   Fotó: AFP/Jonathan NACKSTRAND

Természetesen folytatódott a koppenhágai dráma: nem Bruno Fernandes gólja volt az utolsó a találkozón: Lerager egyenlítette ki a dánok hátrányát, majd Bardghji szerezte meg a győztes gólt a továbbjutó helyre lépő Koppenhágának.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

A csoport: Bayern München (német)–Galatasaray (török) 2-1, FC Köbenhavn (dán)–Manchester United (angol) 4-3, a csoport állása: 1. Bayern München 12 pont, 2, Köbenhavn 4, 3.  Galatasaray 4, 4. Manchester United 3.

B csoport: Arsenal (angol)–Sevilla (spanyol) 2-0, PSV Eindhoven (holland)–Lens (francia) 1-0, a csoport állása: 1. Arsenal 9, 2. Lens 5, 3. PSV 5, 4. Sevilla 2 .

C csoport: SSC Napoli (olasz)–Union Berlin (német) 1-1, Real Madrid (spanyol)–Braga (portugál) 3-0, a csoport állása: 1. Real Madrid 12, 2. Napoli 7, 3. Braga 3, 4. Union Berlin 1; 

D csoport: Real Sociedad (spanyol)–Benfica (portugál) 3-1, Salzburg (osztrák)–Internazionale (olasz) 0-1 , a csoport állása: 1. Real Sociedad 10 (7-2), 2. Internazionale 10, 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0. 

Borítókép: A Real nem csak győzelmet és továbbjutást, csoportelsőséget is ünnepelt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.