Újabb mélységben a Bajnokok Ligája elátkozott sztárcsapata

Megszületett a C csoport első döntetlenje a Bajnokok Ligájában: az Union Berlin a Napoli otthonában elért döntetlennel szerezte meg első pontját a sorozat történetében. A Real Sociedad egy félidő alatt lerendezte a Benfica elleni mérkőzést, így a portugálok már biztosan nem tudják folytatni jó sorozatukat.

2023. 11. 08. 21:05
San Sebastián, 2023. november 8. Mikel Merino, a Real Sociedad játékosa (k, felül) gólt szerez a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoport negyedik fordulójában játszott Real Sociedad - Benfica mérkõzésen San Sebastiánban 2023. november 8-án. Fotó: MTI/AP/Alvaro Barrientos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Benfica a legutóbbi két idényben egyaránt bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, hasonlóra a XXI. században korábban egyetlen csapat sem volt képes Európa öt legerősebb bajnokságán (angol, spanyol, olasz, német, francia) kívülről. A lisszaboni csapattól idén is sokat vártak a szakértők, persze azt mindenki tudta, hogy nem a Benfica lesz a sorozat végső győztese, hiszen az 1962 óta lehetetlen. A portugál klub akkor védte meg címét a BEK-ben, ám a magyar vezetőedző, Guttmann Béla nem kapott fizetésemelést, ezért sértődötten távozott, s közölte, hogy a Benfica a következő száz évben nem nyeri meg a legfontosabb európai kupát. Az elátkozott csapat azóta öt BEK-döntőt és összesen kilenc nemzetközi finálét vívott, valamennyit elveszítette.

Bajnokok Ligája Napoli Union Berlin BL
A Napoli hazai pályán nem bírt az Union Berlinnel (Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia)

Arra viszont az átok sem magyarázat, ahogy a Benfica a BL idei kiírásában szerepel. A portugálok kikaptak a Salzburgtól, az Intertől, majd kétszer is a Real Sociedadtól. A második, idegenbeli vereség nagyon csúnya is lehetett volna, a baszkok egy félidő alatt négyszer vették be a portugálok kapuját, s még úgy is eldöntötték a mérkőzést, hogy ezek közül egyet elvett a VAR, egy tizenegyest pedig kihagyott a Real Sociedad. A második félidőben már nem erőltették meg magukat a baszkok, de így is 3-1-re nyertek, s vezetik csoportjukat, a Benfica pedig a BL-ben már biztosan nem folytathatja tavasszal, így megszakad a rövid negyeddöntős sorozat.

A C csoportban viszont megszerezte első pontját csapata, az Union Berlin. A magyar középpályás ugyan biztató lépést tett a visszatérés felé, de még nem állhat a német klub rendelkezésére, az Union viszont megszakította borzasztó, tizenkét meccses vereségsorozatát Nápolyban. Az olasz bajnok Napoli így sem áll rosszul a csoportban, amelynek ez az 1-1 volt az első döntetlenje.

Bajnokok Ligája, szerdai mérkőzések

A csoport
Bayern München (német)–Galatasaray (török) 21.00 (tv: Sport 2)
FC Köbenhavn (dán)–Manchester United (angol) 21.00

Az állás: 1. Bayern München 9 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Manchester United 3, 4. Köbenhavn 1

B csoport
Arsenal (angol)–Sevilla (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport)
PSV Eindhoven (holland)–Lens (francia) 21.00

Az állás: 1. Arsenal 6, 2. Lens 5, 3. Sevilla 2 (4-5), 4. PSV 2 (3-7)

C csoport
SSC Napoli (olasz)–Union Berlin (német) 1-1
Real Madrid (spanyol)–Braga (portugál) 21.00 (tv: Sport 1)

Az állás: 1. Real Madrid 9, 2. Napoli 7, 3. Braga 3, 4. Union Berlin 1

D csoport
Real Sociedad (spanyol)–Benfica (portugál) 3-1
Salzburg (osztrák)–Internazionale (olasz) 21.00

Az állás: 1. Real Sociedad 10, 2. Internazionale 7, 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0

Borítókép: Mikel Merino fejeli a Real Sociedad első gólját (Fotó: MTI/AP/Alvaro Barrientos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.