Haaland: mezcsere már a szünetben, csattanós válasz Guardiolának

Elsőként a Manchester City biztosította a helyét a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, az RB Leipziggal együtt, persze, de amíg a City simán 3-0-ra nyert a Young Boys ellen, addig a lipcseiek megdolgoztak a 2-1-es sikerért a Zvezda vendégeként. Erling Haaland két góllal járult hozzá a Manchester City sikeréhez, csattanós választ adva Pep Guardiolának arra, hogy a hét végén a szünetben lecserélte őt. Haaland nem csak ezért volt főszereplő: a svájciak annyira tisztelték, hogy már a szünetben mezt cseréltek vele.

2023. 11. 08. 7:44
HAALAND, Erling
Manchester, 2023. november 7. Erling Haaland, a Manchester City játékosa büntetõrúgásból gólt szerez a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a G csoport negyedik fordulójában játszott Manchester City - Young Boys mérkõzésen Manchesterben 2023. november 7-én. MTI/EPA/Keystone/Peter Klaunzer Fotó: Peter Klaunzer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pep Guardiola sohasem riadt vissza a furcsa húzásoktól. Erra szolgáltatott példát a hét végén, a Premier League 11. fordulójában, amikor már a szünetben lecserélte Erling Haalandot. A döntését kétféleképpen lehetett értékelni: Guardiola elégedetlen volt Haalanddal vagy az edző óvni, pihentetni akarta a norvég középcsatárt. A cserének persze a mérkőzésre nézve nem volt különösebb jelentősége, hiszen a Manchester City már a szünetben 3-0-ra vezetett a Bournemouth ellen (amelyben kezdett), aztán 6-1-es kiütés lett a vége. A történtek után mégis az volt a kérdés Manchesterben, Haaland vajon játszik-e a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-meccsen.

Erling Haaland. Manchester City, mez, Pep Guardiola, Bajnokok Ligája
a gólokkal és a mezével sem volt fukar a Manchester City–Young Boys BL-meccsen. Forrás: X

Nos, Haaland játszott és két gólt is szerzett. Különösen a második volt pazar teljesítmény, 17 méterről rúgott nagy gólt úgy, hogy erősen nyújtozkodnia kellett a labdáért. Ez a találat Pep Guardiolának is tetszett.

– Erling általában néhány méterről szerzi a góljait, ez viszont fantasztikus találat volt – méltatta a játékosát a City trénere, hozzátéve, nem is beszélt Haalanddal arról a találkozó előtt, hogy kezd-e. – Láttuk, milyen jól mozog a meccs előtti napon az edzésen, nem volt kérdés.

 

Haaland kérte volna a mezcserét?

Talán azért is villogott a norvég, mert a svájciak nagyon tisztelték, Mohamed Ali Camara szokatlan módon már az első félidő után elkérte Haaland mezét, aki nem utasította vissza a kérést. Játékosa akciója a Young Boys vezetőedzőjét is meglepte, aki aztán szellemesen mégis Camara pártját fogta.

– Talán Haaland kérte el az ő mezét – mondta Raphael Wicky a találkozó után, hozzátéve, nem ezen múlott a vereség, de azért majd vált néhány szót Camarával.

Keith Curle, a Sky Sports szakértője, a Manchester City korábbi játékosa úgy fogalmazott, edzőként ő őrjöngene, ha a játékosa ilyet tenne. Pep Guardiola nem foglalkozott az esettel: – Nem tudom, mi van a hátterében. Az a lényeg, hogy nyertünk 3-0-ra.

 

Barca-blama, Donnarumma szekálása, Pepe rekordja

A keddi nap további érdekességei a Bajnokok Ligájában, hogy a Barcelona 1-0-ra kikapott a Sahtartól Hamburgban, az Atlético 6-0-ra kiütötte a Celticet, Donnarummát csúnyán kikezdték a Milan drukkerei, Pepe pedig negyvenévesen a Bajnokok Ligája legidősebb gólszerzője lett.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

E csoport:
Atlético Madrid (spanyol)–Celtic Glasgow (skót) 6-0
Lazio (olasz)–Feyenoord (holland) 1-0
Az állás: 1. Atlético 8 pont, 2. Lazio 7, 2. Feyenoord 6, 4. Celtic 1.

F csoport:
Borussia Dortmund (német)–Newcastle United (angol) 2-0
AC Milan (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 2-1
Az állás: 1. Dortmund 7, 2. PSG 6 pont, 3. Milan 5, 4. Newcastle United 4.

G csoport:
Manchester City (angol)–Young Boys (svájci) 3-0
Crvena zvezda (szerb)–RB Leipzig (német) 1-2
A csoport állása: 1. Manchester City 12, 2. RB Leipzig 9, 3. Young Boys 1, 4. Crvena zvezda 1.

H csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)–Barcelona (spanyol) 1-0
FC Porto (portugál)–Royal Antwerp (belga) 2-0
Az állás: 1. FC Barcelona 9, 2. FC Porto 9, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Royal Antwerp 0.

 

Borítókép: Erling Haaland az első gólját büntetőből szerezte (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Peter Klaunzer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.