Donnarumma, a gazember megkeserülte a hazatérést a Milanhoz

A Milan hazai pályán 2-1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, amivel életben tartotta a továbbjutási reményeit. Persze úgy is fogalmazhatunk, a Milan a drukkereivel az élen elégtételt vett Gianluigi Donnarummán. A földkerekség egyik legjobb kapusa ellenfélként először tért vissza Milánóba azóta, hogy 2021 nyarán a PSG-hez igazolt, s a hazai drukkerek mindent elkövettek, hogy ezt a napot sose felejtse el. A Barcelona nem élt a lehetőséggel, kikapott a Sahtartól Hamburgban, a G csoportban viszont nemcsak a Manchester City, hanem az RB Leipzig is már most bebiztosította a továbbjutását.

2023. 11. 07. 22:58
Donnarumma, Milan, PSG
FBL-EUR-C1-MILAN-PSG AC Milan's French forward #09 Olivier Giroud scores the team's second goal during the UEFA Champions League 1st round group F football match between AC Milan and Paris Saint-Germain at the San Siro stadium in Milan on November 7, 2023. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP) Fotó: Europress/AFP/Gabriel Bouys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gianluigi Donnarumma visszatért Milánóba. Az ellenfél játékosaként először azóta, hogy 2021 nyarán a Paris Saint-Germainhez igazolt, igaz, korábban az olasz válogatottban is megkapta már a magáét. A Milan drukkerei emlékezetessé tették neki a napot. A földkerekség egyik legjobb kapusa egykor az egyik legnagyobb kedvencük volt, a távozását Párizsba árulásnak tekintik, hiszen pont akkor történt, amikor a klub a válságos évek után egyenesbe jött. Már a meccs előtt jöttek a hírek, miszerint a Milan-drukkerek egységesen 71-es mezt öltenek, ami utalás a Smorfia Napoletanára, a nápolyi hagyományokra és a gerintelen, érték nélküli ember jellemzője. Mi több, bankjegyet is nyomtattak Donnarumma tiszteletére beszédes jelekkel. Mercenario magyarul annyit tesz, mint zsoldos, a 71-es szám jelentőségéről már szóltunk, a Dollarumma szöveg pedig nem igényel magyarázatot.

Donnarumma, Milan, Paris Saint-Germain, PSG, Bajnokok Ligája, drukkerek
Forrás: X

Nem zsoldos, hanem gazember...

Szegény Donnarumma már akkor megkapta a magáért, amikor kijött melegíteni. Röpködtek az említett bankók, a közönség azt skandálta hozzá, hogy Donnarumma figlio di puttana, amit az egyszerűség kedvéért fordítsunk úgy, hogy Donnarumma gazember…

Ugyanez sűrítve megismétlődött, amikor a kezdőrúgás előtt Donnarumma elfoglalta a helyét a kapuban.

Aztán megkezdődött a mérkőzés. A PSG szerzett vezetést Skriniar fejeséből, a 9. percben, ami azért is fájdalmas volt a hazaiaknak, mert a szlovák középhátvéd korábban az Internazionale játékosa volt (0-1).

Hamar, a 12. percben jött az egyenlítés, avagy Donnarumma gólt kapott. A 12. percben a PSG kapusa Okafor lövését még védte, de a kipattanóra érkezett Leao, Donnarumma tehetetlen volt (1-1).

A második félidő a Milané volt. Az 50. percben Théo Hernandez beadásából a veterán Giroud fejelt gólt (2-1), majd a Milan növelhette volna az előnyt, a 62. percben Théo Hernandez szabadrúgását bravúrral védte Donnarumma.

 

Kiütéses Atlético-győzelem, a G csoport kipipálva

Az Atlético Madrid inkább a stabil védekezésről híres, ehhez képest Diego Simeone együttese 6-0-ra kiütötte a Celticet.

A Manchester City és az RB Leipzig az első két továbbjutó, a két csapat már csak az első helyért verseng, bár fogadnánk a Cityre.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

E csoport:
Atlético Madrid (spanyol)–Celtic Glasgow (skót) 6-0
Lazio (olasz)–Feyenoord (holland) 1-0
Az állás: 1. Atlético 8 pont, 2. Lazio 7, 2. Feyenoord 6, 4. Celtic 1.

F csoport:
Borussia Dortmund (német)–Newcastle United (angol) 2-0
AC Milan (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 2-1
Az állás: 1. Dortmund 7, 2. PSG 6 pont, 3. Milan 5, 4. Newcastle United 4.

G csoport:
Manchester City (angol)–Young Boys (svájci) 3-0
Crvena zvezda (szerb)–RB Leipzig (német) 1-2
A csoport állása: 1. Manchester City 12, 2. RB Leipzig 9, 3. Young Boys 1, 4. Crvena zvezda 1.

H csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)–Barcelona (spanyol) 1-0
FC Porto (portugál)–Royal Antwerp (belga) 2-0
Az állás: 1. FC Barcelona 9, 2. FC Porto 9, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Royal Antwerp 0.

Borítókép: Gianluigi Donnarumma válogatott megpróbáltatásokat élt át (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.