Kifakadt a sztáredző: Én túlságosan régi vágású vagyok a VAR-hoz

Az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a Tottenham hazai pályán 4-1-re kikapott a Chelsea-től. A meccsen sorjáztak a fontos események: volt VAR-vizsgálat után elvett gól, két kiállítás és mesterhármas.

2023. 11. 07. 7:38
null
A screen displays the 'No Goal' Decision following a VAR review of a goal scored by Tottenham Hotspur's South Korean striker #07 Son Heung-Min, during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Chelsea at Tottenham Hotspur Stadium in London, on November 6, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Glyn KIRK / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem szeretem, hogy ilyen irányt vett a futball. Hetente panaszkodunk azokról a döntésekről, és ezeket a bizonyos döntéseket a videóbíró hosszasan ellenőrzi, így sokáig áll a játék, amíg kiderül, hogy valójában mi is történt egy-egy helyzetben" – fakadt ki Ange Postecoglu, a Tottenham menedzsere azok után, hogy a játékvezető érvénytelenítette csapata (és a Chelsea) egy-egy gólját, a Spursből két játékost is kiállított, és hosszú percekig állt a játék, a csapata 4-1-re kikapott hazai pályán a korábbi Tottenham-edző, Mauricio Pochettino vezette Chelsea-től az angol bajnokság rangadóján. 

Postecoglou nincs kibékülve a VAR-ral (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

A Tottenham maradt a második helyen, egy pontra lemaradva a címvédő Manchester Citytől az élcsoportban. A Chelsea 11 ponttal leszakadva a Spurs mögött a 10. helyen várja a folytatást.

A játékvezető osztogatta a lapokat (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

Ange Postecoglu nehezen tudott lakatot tenni a szájára a mérkőzés után. Továbbra is a VAR-t kritizálta. – Tényleg nem szeretem, de valószínűleg kisebbségben vagyok ezzel, mert mindig azt mondják, hogy ez a jó irány. Én túlságosan is régi vágású vagyok ehhez, tiszteletben tartom a játékvezető helyes vagy rossz döntését. De így nem megy a játék – folytatta a nyáron érkezett ausztrál szakember. Majd tett egy ígéretet: „Soha nem fogok beszélni a játékvezetővel a játékszabályokról. Szerintem nagyon nehéz dolguk van a pályán, a tekintélyük folyamatosan csökken. A Chelsea ellen féltem a játékvezetőktől, olyanok voltak, mint a rendőrök, mindent többször leellenőriztek. Én régi vágású vagyok, szeretem a játék tisztaságát – hangsúlyozta Postecoglu.

A mérkőzés krónikája:

A mérkőzés összefoglalója ITT.

Borítókép: Hosszú percekig állt a játék a pályán (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.