Gorillákkal üzent az afrikai kapusnak, de megúszta a United csatára

Alejandro Garnacho megúszta. Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) rasszista megnyilvánulás gyanúja miatt vizsgálatot indított a Manchester United argentin csatára ellen, amiért gorilla emodzsival, azaz hangulatjellel méltatta kameruni csapattársa, André Onana nagyszerű teljesítményét még a két héttel ezelőtt Manchester United-FC Köbenhavn mérkőzésen. Garnachót valószínűleg az mentette meg, hogy maga Onana is melléállt, mondván, a gorilla nem a rasszizmus, hanem az erő szimbóluma.

2023. 11. 07. 18:26
Alejandro Garnacho, André Onana, Manchester United, büntetés
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha már a pályán nem sikerült felejthetetlen teljesítményt nyújtania, Alejandro Garnacho úgy gondolta, legalább a közösségi médiában villant nagyot. A Manchester United valóban drámai mérkőzésen győzte le 1-0-ra az FC Köbenhavn csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. André Onana a hosszabbítás legvégén, a 97. percben hárította Jordan Larsson büntetőjét, így lett meg a három pont, amivel a Manchester United a szakadék széléről egészen jó pozícióba került az A csoportban.

Garnacho, Onana, gorilla, emodzsi, rasszizmus, vizsgálat
Alejandro Garnacho azt hitte, jó poén gorillával kedveskedni Onanának (Forrás: X)

A katartikus pillanatok sajátja, hogy különös érzelmeket váltanak ki a megélőikből. Alejandro Garnacho történetesen bátor posztot engedett meg magának a közösségi médiában, gorillát ábrázoló két emodzsit biggyesztett a híres fotóhoz, amelyen a meccs másik United-hőse, Harry Maguire öleli magához André Onanát. Utólag megjegyezhetjük.

Nos, a gondolatrendőrség világában több mint necces gorillákkal kedveskedni egy afrikai embernek… Nyilván Garnachónak is vannak jó akarói, mert az X-re feltöltött bejegyzés csupán 15 percig élt, ám így is majd ötvenezer emberhez eljutott. 

 

Onana is kiállt Garnacho mellett

A híre pedig eztán milliókhoz. Az Angol Labdarúgó-szövetség jó előre bejelentette, hogy vizsgálódik az eset miatt. A vizsgálat kedden lezárult, s Garnacho fellélegezhet, mert felmentették. Két okból. Egyrészt nagy szerencséjére két gorillát biggyesztett a bejegyzéséhez. S utólag azzal védekezhetett, az egyiket a meccs másik hősének, Maguire-nek szánta, nem pedig Onanából akart dupla gorillát csinálni. Másrészt maga Onana is kiállt mellette.

 „Az emberek nem választhatják meg, hogy én min sértődjek meg. Pontosan tudom, mit jelentett @agarnacho7 üzenete: hatalom és erő. Ennek az ügynek itt kell véget érnie.”

 

és Cavani eltiltással bűnhődött

Erik ten Hag, a Manchester United holland edzője is kiállt Garnacho mellett, sokan mégis arra számítottak, hogy az argentin játékos nem ússza meg a büntetést. Hogy miért? Nem volt olyan rég, hogy ne emlékeznénk rá, az FA 2019-ben egy meccsre eltiltotta a Manchester City játékosát, Bernardo Silvát és 50 ezer fontos pénzbírságot szabtak ki rá egy fekete rajzfilmfigura képének közzététele miatt, amellyel a csapattársa, Benjamin Mendy gyorsaságát dicsérte.

A MancUnited korábbi csatára, Edinson Cavani ennél is rosszabbul járt, őt három meccsre is eltiltották 100 font pénzbírság mellett, amiért negritóként emlegette az egyik uruguayi barátját, pedig a helyi szlengben ez kedvesség.

Íme, André hatalmas bravúrja a Manchester United–FC Köbenhavn Bajnokok Ligája-mérkőzésen:

Borítókép: Mit tettem? Alejandro Garnacho foghatta a fejét... (Fotó: Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.