Ismét edzőt vált a Kisvárda, Mátyus Jánosnak hat bajnoki jutott

Ebben a bajnokságban mindössze 12 forduló alatt három vezetőedzőt emésztett fel a Kisvárda. Milos Kruscsics kezdte az idényt a kispadon, őt a 3. forduló után Gerliczki Máté váltotta, majd következett Mátyus János. Ő sem váltotta meg a világot, hat bajnokin egy győzelem és öt vereség a mérlege, amiért kedden bejelentette a lemondását.

2023. 11. 07. 17:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezetőedzői munka nem nyugdíjasállás, Kisvárdán különösen nem az. Milos Kruscsics a tavasszal került a csapat vezetőedzői posztjára, a csapat vele kezdte el az idényt, ám három forduló után mennie kellett, állítólag nem a vereségek miatt, hanem azért, mert a döntéseivel nem a klub hosszú távú érdekeit szolgálta. Révész Attila sportigazgató ekkor a fiatal Gerliczki Mátét ültette le a kispadra azzal, hogy ő segít neki, ám szeptember 3-án bejelentette, hogy attól fogva Mátyus János irányítja a csapatot. A Bp. Honvéd és a Ferencváros egykori válogatott futballistája edzőként azzal robbant be, hogy az idén a Magyar Kupa döntőjébe vezette az NB II-es Budafokot.

Mátyus János távozik a posztjáról. Forrás: Moricz Csaba/kisvardafc.hu

A 48 éves Mátyus János a Pest vármegyei Pilisi LK elleni idegenbeli 5-0-s sikerrel mutatkozott be a Kisvárda kispadján a Magyar Kupában, de a bajnokságban nem tudta stabilizálni a csapatot, hiszen az NB I-ben hat meccsen egy győzelem (a Mezőkövesd ellen) és öt vereség a mérlege, a szabolcsiak pedig 12 mérkőzés után a tabella utolsó helyén állnak 7 ponttal – hátrányuk négy pont a bentmaradást érő helyen álló ZTE-hez képest, amelytől hétvégén hazai pályán 1-0-ra kikaptak.

 

Nagy reményekkel érkeztem a klubhoz, és sok ilyen, mondhatni testhezálló feladatot oldottam már meg korábban – mondta a távozó vezetőedző a klub honlapjának. – Biztos voltam benne, hogy ez itt is sikerülni fog. Ideérkezésemkor sokan féltettek attól, hogy milyen lesz a munkakapcsolatom Révész Attila sportigazgatóval, de azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb közvetlen főnököm volt. Mind szakmailag, mind emberileg csak köszönhetek neki, ezt most meg is teszem. Mivel a csapatot olyan hatékonyan nem tudtam kimozdítani a gödörből, mint bármelyik előző állomáshelyemen, ezért úgy döntöttem, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva, megköszönöm a bizalmat, és távozom.

A keddi edzést a stáb tartotta meg a csapatnak a klub honlapja szerint. A jövőről, tehát Mátyus János utódjáról egyelőre nincsen hír.

Borítókép: Mátyus János nem tudta megvalósítani a terveit Kisvárdán (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.