Dzsudzsákék elrontották Márton Gábor visszatérését

Vereséggel zárult Márton Gábor első tétmérkőzése a Zalaegerszeg régi-új edzőjeként. A Debrecen Dzsudzsák Balázs találatának és egy öngólnak köszönhetően hozta el a három pontot a Zete otthonából a labdarúgó NB I 14. fordulójának szombati játéknapján.

2023. 11. 25. 19:04
Dzsudzsák Debrecen Zalaegerszeg
Zalaegerszeg 20231125 Labdarúgás ZTE-DVSC Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott szünet előtt, az MTK elleni vereséget követően edzőt váltott a Zalaegerszeg, Márton Gábor került Boér Gábor helyére. A szebb napokat is látott csapat tizenhárom forduló alatt nyolcszor kapott ki, csak egy pont választotta el a kiesőzónától, Mártonnak pedig már egy alkalommal, 2020-ban sikerült az NB I-ben tartania a ZTE-t.

Most is ez a cél, aminek természetesen a pontszerzés fontos eleme. A régi-új edző bemutatkozó mérkőzésén azonban pont nélkül maradt a Zalaegerszeg, pedig Yohan Croizet révén a 37. percben megszerezte a vezetést a házigazda Debrecen ellen.

De a Zete csak elvétve ússza meg kapott gól nélkül, ezúttal sem sikerült neki. Az 56. percben néhány remek cselt követően kiegyenlített, aztán Várkonyi Bence 68. percen vétett öngóljával a Loki 2-1-re meg is nyerte a mérkőzést, ami egyben a Debrecen első idegenbeli győzelme is volt az idényben. A DVSC ezzel a harmadik helyre lépett előre a tabellán, a Zalaegerszeg maradt tizedik.

NB I, 14. forduló

Péntek
Paks–Diósgyőr 4-1 (3-0), Paks, 1712 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Könyves (10.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), illetve Vancas (53, 11-esből)

Szombat
Kisvárda–MTK Budapest 3-1 (1-0), Várkerti Stadion, 1890 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Végh (21., öngól), Cipetic (56. – 11-esből), Czékus (90+5.), ill. Stieber (69.) 
Zalaegerszeg–Debrecen 1-2 (1-0), ZTE Aréna, 1914 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Croizet (37.), ill. Dzsudzsák (56.), Várkonyi (68., öngól)
Mezőkövesd–Újpest 19.30

Vasárnap
Puskás Akadémia–Ferencváros 17.00
Fehérvár–Kecskemét 19.30

Borítókép: Dzsudzsák Balázs gólöröme (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.