Érdi Mária a csúcsok csúcsát célozza meg, a legjobb akar lenni

A világbajnok magyar vitorlásversenyző, a jövő évi párizsi olimpiára konkrét céllal utazó Érdi Mária hosszú távon a hajóosztálya legjobbja akar lenni a világon.

2023. 11. 16. 14:40
Érdi Mária
Fotó: Sailing Energy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A márciusi Európa-bajnokságon bronzérmes, kétszeres olimpikon Érdi Mária az első magyar női vitorlázó, aki világbajnoki címet szerzett olimpiai hajóosztályban. Érdi ma sajtóeseményen számolt be a terveiről, amelyeket az Origó ismertetett.

20231116-CSS_9680
Érdi Mária beszámolt a terveiről     Fotó: Csudai Sándor

Érdi Mária reméli, hogy a Hágában megszerzett aranyérme és olimpiai kvótája példaképül szolgál a hazai fiataloknak. 

Pályafutásom legnagyobb sikere kétségkívűl a világbajnoki cím, ami a jelenlegi mezőnyben két versenyzőnek sikerült eddig korábban 

– mondta el Érdi Mária. A világbajnok kijelentette, hogy a legjobb vitorlázó szeretne lenni. A magyar sportoló elárulta, hogy az ifjúsági korosztályból a felnőttbe váltás volt a legnehezebb feladat a pályafutása kezdetén. Érdi felhívta a fiatalok figyelmét az alázatra: – A fiataloknak figyelniük kell, hogy ne bízzák el magukat, hiába nyernek versenyeket. Mindig van mit tanulni, és mindig találkozhatsz olyan emberrel a kikötőkben, aki valamit jobban tud nálad.
A magyar vitorlázó legközelebb a január 8-án kezdődő világbajnokságon méreti meg magát, amit Argentínában rendeznek meg. Az edzőtábor Cadizban lesz. Később Mallorcán és Franciországban világkupákon fog részt venni, ami már az olimpiai felkészülését segíti.

Borítókép: Érdi Mária, a klasszis vitorlázó (Fotó: AFP)

Így készül Érdi Mária:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.