Hamlet kastélya, havazás és fapados vb – ez várta a magyar kéziseket

A magyar válogatott csütörtökön este 20.30-kor Paraguay ellen kezdi meg szereplését a női kézilabda-világbajnokságon Helsingborgban. A mieink már két napja a svéd városban tartózkodnak, ahol hóesés fogadta őket, de a közelben Hamlet kastélya is elvarázsolhatja őket a torna ideje alatt, derült ki az Origó helyszíni riportjából, amelyben fapados vb-rendezésről is írnak.

2023. 11. 30. 10:51
GOLOVIN Vlagyimir
Érd, 2023. április 12. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány (k) idõkérés közben a Magyarország - Izland nõi kézilabda világbajnoki selejtezõ visszavágó mérkõzésen az Érd Aránában 2023. április 12-én. A magyar válogatott 34-28-ra legyõzte Izlandot, így kettõs gyõzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a szokásosnál is nagyobb tétje van a világbajnokságnak a magyar válogatott számára, hiszen Golovin Vlagyimir csapatának muszáj a legjobb nyolc között végeznie, ha olimpiai kvótát szeretne a jövő évi párizsi játékokra. Ebben az „álomsorsolás” is segíti az együttest, hiszen Paraguay és Kamerun mellett Montenegró a csoportellenfél a dán, norvég, svéd közös rendezésű női kézilabda-világbajnokság első szakaszában. Papíron Paraguay és Kamerun legyőzése nem jelenthet gondot.

Havazás fogadta Helsinborgban a magyar válogatottat (Fotó: Origó)

Az Origó helyszíni riportja az esélyeken felül is sok érdekességet megosztott a szereplését Helsinborgban megkezdő magyar válogatottat fogadó körülményekről. Mint írják, példátlan fapados vb-rendezésről van szó. A sajtóközpont „voltaképpen négy asztal, 16 szék és slussz. A sajtólelátó felirat ott hevert a földön, vannak székek, amin lehet ülni, de asztalt már nem hoztak hozzá. Tedd az öledbe a laptopot és dolgozz – ez lehet a jelszó. Szerencsére a mieink ebből semmit sem éreznek”.

Olyannyira nem, hogy a magyar lányokat máris elvarázsolta Svédország, mint az Origó cikke megjegyzi, „gyermeki lelkesedéssel nézték az odakint egyre vastagodó havat és a benti karácsonyfát, amely alá üres, de szépen becsomagolt dobozokat tettek a svédek”.

A cikkből az is kiderül, hogy november végén Helsinborgban már délután fél négykor sötétség borul a tájra, és a városból óránként jár át hajó a dániai Helsingörbe, ahol Hamlet kastélya is meglátogatható.

A legfontosabb események persze a kézilabdacsarnokban zajlanak majd, már ma este is.

Borítókép: A magyar válogatott az olimpiáért is küzd a vb-n (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.