Kádár bajt hozott az MTK-ra, így Stieber nagy gólja is kevés volt Kisvárdán

A labdarúgó NB I 14. fordulójában a Kisvárda hazai pályán 3-1-re legyőzte az MTK-t. Nagyon kellett a siker a várdaiaknak, akik a legutóbbi három meccsüket elveszítették. Az MTK-nak kétgólos hátrányban a volt válogatott Stieber Zoltán szabadrúgásgólja adta vissza a reményt, de az öngól és a Kádár Tamás kezezése miatt megítélt tizenegyes túl sok volt neki.

2023. 11. 25. 16:44
null
A kisvárdai alakulat fogadta a budapesti csapatot szombaton délután. Fotó: Kovacs Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó helyezett Kisvárda számára úgy kellett a siker, mint a falat kenyér. Feczkó Tamás, aki már a negyedik vezetőedzője a csapatnak az idényben, az előző fordulóban hazai pályán 2-1-es vereséggel mutatkozott be a Kecskemét ellen. Az már egymás után a harmadik fiaskója volt az együttesnek, az MTK ellen muszáj volt mutatni valamit.

STIEBER Zoltán; VALLEJO, Alexander
Stieber Zoltán gólja kevés volt az MTK-nak a Kisvárda ellen. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 21. percben egy öngóllal szerezte meg a vezetést a Kisvárda: a bal oldali nagy bedobás után ide-oda pattogott a labda az MTK tizenhatosán belül, majd Széles gyenge lövésébe önkéntelenül beletette a lábát Végh Bence, akiről a saját kapujába gurult a labda – 1-0.

Hiába támadott többet az MTK, a második félidő elején megduplázódott a hazai előny: Kádár Tamás kézzel ért a labdához a saját tizenhatosán belül, VAR igazolta a tizenegyes jogosságát, amelyet az 56. percben Cipetic váltott gólra.

Az 57-szeres válogatott Kádár nemrég a Fehérvár ellen kiállítással hozta nehéz helyzetbe az MTK-t, most pedig egy olyan tizenegyes száradt a lelkén, amely végül az MTK vesztét okozta. A fővárosiak ugyanis csak szépíteni tudtak a 69. percben, amikor az MTK másik volt válogatottja, Stieber Zoltán szinte nekifutás nélkül a jobb alsóba csavart egy szabadrúgást – 2-1.

A hajrában a Kisvárda a kinyíló MTK-védelem hibáját kihasználva, a ziccerbe kerülő Czékus Ádám révén újabb gólt szerzett, és ezzel lezárta a meccset – 3-1. A Kisvárda három vesztes meccs után újra győzött, megvan Feczkó első sikere a sereghajtó élén. Az MTK hatodszor kapott ki az idényben, így biztosan kilencedik marad a forduló végére, s figyelnie kell hátrafelé.

NB I, 14. forduló

Péntek
Paks–Diósgyőr 4-1 (3-0), Paks, 1712 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Könyves (10.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), illetve Vancas (53, 11-esből)

Szombat
Kisvárda–MTK Budapest 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg–Debrecen 17.00
Mezőkövesd–Újpest 19.30

Vasárnap
Puskás Akadémia–Ferencváros 17.00
Fehérvár–Kecskemét 19.30

Borítókép: A válogatott kerettag Kata Mihály és az MTK térdre kényszerült a Kisvárda ellen (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.