Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Marco Rossi meglepőt húzott, így áll fel a válogatott Bulgária ellen!

Kihirdette Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott kezdő tizenegyét a Bulgária elleni mai, 18 órakor kezdődő szófiai Európa-bajnoki selejtezőre. A legnagyobb meglepetés, hogy Csoboth Kevin bekerült a csapatba, az Újpest középpályása, Szoboszlai Dominik gyerekkori barátja először lesz kezdő a válogatottban.

2023. 11. 16. 17:00
ROSSI, Marco
Szófia, 2023. november 15. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban tartott sajtótájékoztatón 2023. november 15-én. Az Európa-bajnoki selejtezõsorozatban a magyar nemzeti csapat november 16-án Bulgária vendége lesz. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dibusz – Lang, Szalai, Botka – Nego, Nagy, Styles, Kerkez – Csoboth, Ádám, Szoboszlai. Ez lesz a magyar válogatott kezdője Bulgáriában. szövetségi kapitány tehát váratlant húzott, a sérülés miatt hiányzó helyére ugyanis Csoboth Kevin került a támadósorba. Az Újpest 23 éves szélsője most lesz hetedszer válogatott, de először kap helyet a kezdőben.

Rossi a többi poszton a papírformának megfelelően választott, a védelemből és sérülés miatt hiányzik, nélkülük a Lang, Szalai, Botka hármas tűnt a legrutinosabb választásnak. A két szélen Kerkez és Nego helye nem forgott veszélyben, a középpálya közepén és Callum Styles kettőse sem meglepetés. Ahogy az sem, hogy középcsatárként helyettesíti a szintén sérült Varga Barnabást.

Ki helyett került be Csoboth Kevin?

Ádámot a támadásokban mellett Csoboth Kevin támogatja majd elöl. Itt Sallai Roland sérülése miatt kellett új embert találni, s a posztra pályázhatott a legnagyobb eséllyel, aki az Egyesült Államokban 32 meccsen 14 gólt számlál a klubjában. Helyette azonban Rossi most Csobothban bízott, aki ebben a szezonban az NB I-ben három gólt szerzett az Újpest színeiben.

A Benfica utánpótlását is megjárt szélső Szoboszlai gyerekkori barátja, együtt edződtek a Főnix Gold FC-ben. A válogatottban eddig hatszor szerepelt, Rossi mindannyiszor csereként számított rá.

Ha a magyar válogatott nem kap ki Szófiában, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztosan kijut a jövő nyári németországi Európa-bajnokságra.

Eb-selejtező, G csoport, 9. forduló

Bulgária–Magyarország 18.00 (Szófia, tv: M4 Sport)
Montenegró–Litvánia 20.45 (Podgorica, tv: Match 4)

A csoport állása
1. Magyarország 14 pont/6 mérkőzés
2. Szerbia 13/7
3. Montenegró 8/6
4. Litvánia 6/7
5. Bulgária 2/6

Borítókép: Marco Rossi kihirdette a Bulgária elleni kezdőt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.