Szoboszlai közeli barátja kihúzta a gyufát a német szövetségi kapitánynál

Karim Adeyemi visszautasította a meghívót a német U21-es válogatottba, amivel német lapinformációk szerint kihúzta a gyufát a felnőtt együttes szövetségi kapitányánál, Julian Nagelsmannál. Szoboszlai Dominik közeli barátja nem először kerül bajba a hozzáállása miatt, annak idején a Bayern München is ezért vált meg tőle.

2023. 11. 16. 14:35
Bundesliga - TSG 1899 Hoffenheim vs Borussia Dortmund
epa10890923 Dortmund's Karim Adeyemi reacts during the German Bundesliga soccer match between TSG 1899 Hoffenheim and Borussia Dortmund in Sinsheim, Germany, 29 September 2023. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CHRISTOPHER NEUNDORF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel ezelőtt a Salzburg futballistájaként robbant be a köztudatba Karim Adeyemi, aki akkor 19 évesen bekerült a német válogatottba, ami Ausztriában játszó labdarúgóként neki sikerült először a második világháború óta. Salzburgban egyik legközelebbi barátja lett, erről a magyar válogatott csapatkapitánya tavaly mesélt a lapunknak adott interjúban. Adeyemi akkorra már „hazaigazolt”, a Dortmund támadója lett, amelyből bekerült a tavalyi világbajnoki keretbe is.

UEFA Champions League - Borussia Dortmund vs Newcastle United
Karim Adeyemi Eb-álmai könnyen elszálhattak a német válogatottnál (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

Csakhogy Adeyemi idén még nem volt tagja a német válogatottnak, az év első felében sérülés miatt, az utóbbi időben pedig azért, mert egyszerűen nem kapott meghívót. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány nem vitte el őt a csapat amerikai túrájára októberben, akkor Adeyemi az U21-es csapatot erősítette. Az előttünk álló napokban a németek Törökország és Ausztria ellen lépnek pályára, de Nagelsmann ezúttal sem hívta a Dortmund játékosát, az U21 viszont igen.

Csakhogy a Bild információja szerint Adeyemi most visszautasította az U21-es válogatott meghívóját, így nem lesz többek közt Dárdai Márton csapattársa az észtek és a lengyelek elleni mérkőzéseken. Adeyemi azzal indokolta döntését, hogy Dortmundban szeretne maradni, hogy dolgozzon, és jobb formába kerüljön. Nagelsmann ugyanakkor nem értékelte a játékos választását, teljes elkötelezettséget követel a nemzeti csapatok irányába, és a hírek szerint Adeyemi esélyei ezzel elszálltak nála a jövő évi hazai rendezésű Eb-n a kerettagságra.

Adeyemi már a Bayernnél is megjárta egyszer

Adeyemi nem először kerül bajba a hozzáállása miatt. 2002. január 18-án Münchenben született, nigériai apa és román anya gyermekeként, s mindössze nyolcéves volt, amikor a Bayern München utánpótlásába került. Magatartásbeli problémák miatt kellett távoznia 2012-ben. Adeyemi nehezményezte, hogy a társak szülei féltékenyek voltak rá, szerinte kitúrták a csapatból. De azt is felemlegette, hogy nem játszhatott olyan szabadon, mint szeretett volna: – A Bayernnél pontos tervet kell követni, és ha kilépsz a sorból, azt nem nézik jó szemmel – állította.

A válogatottnál sem értékelik, ha „kilép a sorból”…

Borítókép: Karim Adeyemi kihúzta a gyufát a német válogatottnál (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.