NASA-kilövést felügyelt, most a futballpályán szárnyal + videó

A Minnesota Vikings az NFL alapszakaszának tizedik fordulójában 27-19-re nyert a szintén a rájátszásba igyekvő New Orleans Saints ellen. A Vikings irányítója, Joshua Dobbs először kezdett új csapatában. Dobbs eddig egy csapatban sem tudott megragadni, mégis kitartott az NFL-karrier lehetősége mellett, pedig már a NASA-nál is letette a névjegyét.

2023. 11. 14. 4:47
Joshua Dobbs
Fotó: X/Minnesota Vikings
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joshua Dobbs NFL-karrierje eddig kevés fénypontot tartalmazott. A huszonnyolc éves irányítót a 2017-es draft negyedik körében választotta ki a Pittsburgh Steelers. Az azóta eltelt hat évben Dobbs nyolcszor váltott csapatot, ami nem a legnagyobb sztárok ismertetőjele. Sokan talán már fel is adták volna a helyében az amerikaifutballt, különösen azt figyelembe véve, hogy Dobbst tárt karokkal várná a NASA. Dobbs két gyakornoki időszakot már teljesített az ügynökségnél, 2020-ban ő felügyelhetett egy kilövést, amely során a NASA két űrhajóst küldött a Nemzetközi Űrállomásra.

Joshua Dobbs NFL Minnesota Vikings NASA
Joshua Dobbs a NASA helyett egyelőre az NFL sztárja (Fotó: Getty Images/Adam Bettcher)

Dobbs az NFL tavalyi idényében kapott először kezdőként lehetőséget, miután a Tennessee Titans nem volt elégedett a sérült Ryan Tannehill helyére beugró Malik Willis teljesítményével. Dobbs az alapszakasz utolsó két fordulójában kezdett, de a Titans mindkét meccsét elveszítette, így három sikeresebb idény után lemaradt a rájátszásról.

Joshua Dobbs Arizonába került, ahol a kezdőirányító, Kyler Murray nem épült fel a szezonrajtra. A liga egyik leggyengébb csapatában Dobbs nem nyújtott rossz teljesítményt, de ez is csak 1-7-es mérlegre volt elég.

No, meg arra, hogy amikor Kirk Cousins megsérült, a Minnesota Vikings Dobbsban látta a megoldást. Az irányító átigazolása utáni első meccsén még csak az oldalvonal mellett állt volna, ám Jaren Hall agyrázkódása miatt a mély vízbe dobták. Dobbs pedig váratlanul jól megoldotta a feladatot, győzelemre vezette a Vikingst, noha mindössze néhány napja volt ismerkedni a csapat támadójátékaival.

Ehhez köze lehet Dobbs átlagon felüli intelligenciájának, az egyetemen kiemelkedő tanulmányi eredménnyel végzett, s akár arra is lehetett volna esélye, hogy űrhajós legyen.

Dobbs teljesítményéhez a NASA is gratulált

A New Orleans Saints ellen már egyértelmű volt, hogy ő kezd, s ismét jó teljesítményt nyújtott. A Minnesota Vikings fontos győzelmet aratott a rájátszásba jutás szempontjából.

Dobbsra tehát még várnak feladatok az idényben, a jövője miatt pedig nem aggódik. Ha az NFL-karrierje véget ér, a NASA-ban még akkor is dolgozhat, hite alapján pedig az örökkévalóságig Jézus csapatának tagja lesz.

NFL, alapszakasz, 10. forduló

Minnesota Vikings–New Orleans Saints 27-19
Tampa Bay Buccaneers–Tennessee Titans 20-6
Chicago Bears–Carolina Panthers 16-13
Baltimore Ravens–Cleveland Browns 31-33
Arizona Cardinals–Atlanta Falcons 25-23
Cincinnati Bengals–Houston Texans 27-30
Seattle Seahawks–Washington Commanders 29-26
Pittsburgh Steelers–Green Bay Packers 23-19
New England Patriots–Indianapolis Colts 6-10
Las Vegas Raiders–New York Jets 16-12
Dallas Cowboys–New York Giants 49-17
Jacksonville Jaguars–San Francisco 49ers 3-34
Los Angeles Chargers–Detroit Lions 38-41
Buffalo Bills–Denver Broncos 22-24

A rájátszáskép

AFC
1. Kansas City Chiefs (7-2)
2. Baltimore Ravens (7-3)
3. Jacksonville Jaguars (6-3)
4. Miami Dolphins (6-3)
5. Pittsburgh Steelers (6-3)
6. Cleveland Browns (6-3)
7. Houston Texans (5-4)

NFC
1. Philadelphia Eagles (8-1)
2. Detroit Lions (7-2)
3. San Francisco 49ers (6-3)
4. New Orleans Saints (5-5)
5. Seattle Seahawks (6-3)
6. Dallas Cowboys (6-3)
7. Minnesota Vikings (6-4)

(Az első négy kiemelést mindkét főcsoportban a négy divíziógyőztes kapja.)

Borítókép: Joshua Dobbs szárnyal a pályán (Forrás: X/Minnesota Vikings)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.