Olasz fogadási botrány: a gyanúba kevert játékosra számít a kapitány

Az ügyvédek kiváló munkát végeznek, az olasz fogadási botrányban érintett Nicolo Zaniolo ugyanis továbbra is élvezi Luciano Spalletti szövetségi kapitány bizalmát. Az Aston Villa csatára ott lesz a soron következő két Eb-selejtezőre készülő válogatott keretében.

2023. 11. 11. 14:57
Luciano Spalletti Nicolo Zaniolo olasz válogatott
FLORENCE, ITALY - OCTOBER 09: Head coach Italy Luciano Spalletti and Nicolo Zaniolo of Italy smile during Italy training session at Centro Tecnico Federale di Coverciano on October 09, 2023 in Florence, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images) Fotó: Getty Images/Claudio Villa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 éves Nicolo Zaniolo pályafutása egyik legszomorúbb időszaka volt októberben. Az Aston Villa csatárát rendőrök vitték el a válogatott covercianói edzőtáborából, miután a rendőrség kihallgatta őt és Sandro Tonalit az olasz fogadási botrányban való részvételükkel kapcsolatban.

Zaniolo Rómában is futballozott egykor. Fotó: AFP/Filippo Monteforte

Sandro Tonali elismerte, hogy illegális platformokon fogadott futballmérkőzések kimenetelére, Zaniolo azonban ragaszkodott ahhoz, hogy csak pókeren és blackjacken játszott. Az Aston Villa támadóját kihallgatta a torinói ügyészség, és nem tiltotta el a futballal kapcsolatos tevékenységtől, mint Tonalit, Zaniolo továbbra is rendszeresen futballozott.

Amint arról a La Repubblica beszámolt, Luciano Spalletti szövetségi kapitány úgy döntött, hogy behívja Zaniolót Olaszország közelgő Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseire, mert minden jelenlegi jel arra utal, hogy a támadót egyszerűen pénzbírsággal sújtják, mert nem szabályozatlan platformokon fogadott. 

Ugyanakkor beletelhet néhány hónapba, amíg az Aston Villa támadójának ügyvédei képesek oda hatni, hogy lezárják a játékos ügyét. Spalletti bízik a játékosában, Zaniolónak úgy kell ez a bizalom, mint egy falat kenyér.

Borítókép: Zaniolo és Luciano Spalletti szövetségi kapitány (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.