A Juventus nem volt olyan bátor, mint a Ferencváros + videó

A Serie A 11. fordulójában a Juventus 1-0-ra nyert a Fiorentina otthonában. A torinóiak a második helyen állnak a tabellán az Internazionale mögött. A Ferencváros Konferencialiga-csoportbeli ellenfele ellen a Juventus már egymás után harmadik 1-0-s sikerét aratta a bajnokságban.

2023. 11. 06. 8:32
ACF Fiorentina v Juventus - Serie A TIM
Moise Kean of Juventus Luca Ranieri of Fiorentina during Serie A soccer match US ACF Fiorentina - Juventus FC , at Stadio Franchi in Florence Italy on November 5, 2023 (Photo by Ciro De Luca/NurPhoto) (Photo by Ciro De Luca / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Ciro De Luca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fiorentina idei Serie A-szereplését a korábbi idényekhez képest nagyobb figyelem övezi itthonról, hiszen a firenzeiek ugyanúgy a Konferencialiga F csoportjában szerepelnek ősszel, mint a Ferencváros. A Fiorentina vasárnap este sokat támadott, de 1-0-ra kikapott a Juventus ellen, amely megerősítette a második helyét a tabellán. A torinóiak immár hat egymást követő bajnokin nem kaptak gólt, de Massimiliano Allegri kitart amellett, hogy a Juventus nem bajnokesélyes.

ACF Fiorentina v Juventus - Serie A TIM
A Juventus megküzdött a három pontért a Fiorentina ellen. Fotó: NurPhoto via AFP/Ciro De Luca

Ha a statisztikákat összehasonlítjuk, a Ferencváros néhány hete sokkal bátrabb játékkal rukkolt elő Firenzében, mint most a Juventus. A torinóiak mindössze 32 százalékban birtokolták a labdát a Ferencváros 41-es mutatójával szemben, s még beszédesebb, hogy a Fradi tizenkét kapura lövéssel próbálkozott Firenzében, a Juventus csak néggyel. A Juventus mégis 1-0-ra nyert, míg a Ferencváros csak egy pontot hozott el a Fiorentina otthonából.

 

Bajnok lehet a Juventus?

Miközben az olasz futballra általánosan már egyáltalán nem jellemző a korábbi évtizedek által megalapozott előítélet, az extrán védekező játék, a Juventus Massimiliano Allegri irányításával elszántan ápolja a calcio hagyományait. A Juventus a legutóbbi hat meccsén nem kapott gólt, s ugyan mindössze hatot lőtt ezalatt, ez a mutató öt győzelmet és egy döntetlent ért.

A Fiorentina ellen megkönnyítette saját dolgát a Juventus azzal, hogy korán vezetést szerzett, Fabio Miretti már a tizedik percben betalált, innentől kezdve pláne nyugodtan játszhatta kedvenc futballját a torinói csapat.

– A Fiorentina jól játszott, sokat járatta a labdát, mi viszont kiemelkedően védekeztünk a tizenhatoson belül, a második félidőben Szczesnynek egyszer sem kellett védenie. A győzelemhez szenvedésre és jó védekezésre is szükség van – hangsúlyozta Allegri, hozzátéve, hogy szerette volna, ha csapata több veszélyes kontrát vezet.

A Juventus második helyen áll a tabellán, mindössze két ponttal az Internazionale mögött, ráadásul a riválisokkal szemben megvan az az előnye, hogy csak a hazai porondra kell koncentrálnia, ugyanis idén nem indult nemzetközi kupában. Ennek ellenére Allegri állítása szerint nem gondol a bajnoki címre. – Előre kell tekintenünk, de ez nem a Scudettót jelenti. Az Inter, a Milan és a Napoli is jobb, összeszokottabb kerettel rendelkezik, nekünk fiatal, tapasztalatlan játékosokból áll a csapatunk – fogalmazott Allegri, talán tudatosan levéve kissé a terhet csapatáról.

Serie A, 11. forduló

Fiorentina–Juventus 0-1
Atalanta–Inter 1-2
Milan–Udinese 0-1
Salernitana–Napoli 0-2
Roma–Lecce 2-1
Bologna–Lazio 1-0
Verona–Monza 1-3
Cagliari–Genoa 2-1
Frosinone–Empoli hétfő 18.30 (tv: Sport 1)
Torino–Sassuolo hétfő 20.45 (tv: Sport 1)

Az élmezőny állása

1. Inter 28 pont
2. Juventus 26
3. Milan 22
4. Napoli 21

 

Borítókép: A Juventus kevesebb lövéssel több pontot szerzett Firenzében, mint néhány hete a Ferencváros (Fotó: NurPhoto via AFP/Ciro De Luca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.