Klopp először cserélte le Szoboszlai Dominiket a PL-ben, Luis Diaz volt a megmentő

Kis híján vereséget szenvedett a Liverpool a Premier League 11. fordulójában vasárnap. Szoboszlai Dominik zsinórban a tizenegyedik angol bajnokiján is kezdő volt, de Jürgen Klopp most először lecserélte őt 66 perc után. Szoboszlai nélkül a hajrában 1-0-s hátrányba került a Liverpool, amelynek megmentője Luis Diaz volt, akinek az édesapja még mindig emberrablók fogságában van Kolumbiában.

2023. 11. 05. 19:35
null
Luton Town's Welsh defender #04 Tom Lockyer (C) vies with Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai during the English Premier League football match between Luton Town and Liverpool at Kenilworth Road in Luton, north of London on November 5, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/JUSTIN TALLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

volt a Liverpool egyetlen mezőnyjátékosa, aki az első tíz forduló összes meccsét az elejétől végigjátszotta a Premier League-ben. Ez a sorozat most megszakadt a Luton Town ellen, ugyanis a mérkőzés 66. percében Jürgen Klopp lecserélte a magyar középpályást, akinek a helyére Harvey Elliott állt be.

Luis Díaz visszatért, és megmentette a Liverpool csapatát. Fotó: AFP/JUSTIN TALLIS

Valójában másodszor cserélte le Szoboszlait a német edző, de a bajnokságban először – korábban a Bournemouth elleni Ligakupa-meccsen hívta le őt a pályáról. 

Nem ez volt Szoboszlai legjobb meccse

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a mostani, Luton elleni volt Szoboszlai legjobb meccse a Liverpool mezében. Az első félidőben volt egy veszélyes beadása, amivel Mohamed Szalahot találta meg, de az egyiptomi fölé lőtte a labdát.

A Whoscored.com statisztikái szerint Szoboszlai 83 százalékos pontossággal passzolt, a 42 passzából egy volt kulcspassz, a teljesítményét 6,1-re értékelték 10-es skálán, ami gyengébb közepesnek felel meg.

Az emberrablók által fenyegetett Luis Díaz volt a megmentő

A Liverpool futószalagon hagyta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ami megbosszulta magát, a végig szigorúan védekező Luton a 80. percben egy kontrából Chong révén betalált. Sokáig ez győztes gólnak is beillett, de a hosszabbítás ötödik percében Luis Díaz góljával kiegyenlített a Liverpool.

A kolumbiai csatárt a 84. percben küldte pályára Klopp, miután kedden tért vissza a csapathoz. Mint ismert, október 28-án elrabolták Díaz szüleit Kolumbiában, a történtek miatt a játékos kihagyta csapata Nottingham Forest elleni bajnokiját és a Bournemouth elleni Ligakupa-mérkőzést is. Díaz édesanyját néhány órával az elrablás után elengedték, de édesapját továbbra is nagy erőkkel keresik.

Borítókép: Szoboszlai Dominik most nem játszotta végig a Liverpool bajnokiját (Fotó: AFP/JUSTIN TALLIS)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.