Jude Bellingham miatt aggódik Carlo Ancelotti + videó

A Real Madrid hazai pályán csak 0-0-s döntetlent játszott a Rayo Vallecano ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, így a Girona vezeti a tabellát. Carlo Ancelotti azonban nem a katalánok miatt aggódik, hanem legnagyobb sztárja, Jude Bellingham válla miatt. A nyári érkezése után azonnal vezéregyéniséggé vált Jude Bellingham végigjátszotta a vasárnap késő esti bajnokit, de közben vállsérülést szenvedett.

2023. 11. 06. 7:43
Bellingham, Nacho, Real Madrid, Girona
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalánok vezetik a spanyol bajnokságot a Real Madrid előtt. Ilyenről már hallottunk, ezúttal azonban nem a címvédő Barcelona előzi meg a fővárosi csapatot, hanem a Girona, amelyet tizenkét forduló után lassan illik komolyan venni. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője szerint azonban a vasárnap este a Rayo Vallecano ellen elhullajtott két pont nem dráma, sérülése sokkal inkább az lehet.

UEFA Champions League - SSC Napoli vs Real Madrid Carlo Ancelotti Jude Bellingham di Lorenzo
Carlo Ancelotti aggódik, hogy a következő Bajnokok Ligája-meccsen nem számíthat Jude Bellingham játékára. Fotó: EPA/Ciro Fusco

A Vallecano elleni meccsen a Real Madrid kis túlzással egykapuzott, de a 22 kapura lövés és a 2,33-as xG (várható gólok) ellenére maradt a vendégeknek tökéletesen megfelelő 0-0. – Néha egy csapat érdemtelenül nyer, máskor megérdemelné a sikert, de mégsem győz. Ezen a meccsen győzelmet érdemeltünk volna – értékelt Carlo Ancelotti, aki nem tudta elmarasztalni a csapatát a pályán nyújtott játék miatt.

 

Jude Bellingham megsérült

A találkozó elején Jude Bellingham díjat kapott, nem meglepő módon ő lett október legjobb játékosa a La Ligában.

A meccsen azonban ezúttal ő sem tudott betalálni, ráadásul a válla is megsérült. Bellingham ugyan végigjátszotta a mérkőzést, de Ancelotti így is aggódik sztárja miatt. – Hétfőn kivizsgálják Bellingham vállát, akkor kiderül, hogy kell-e meccset kihagynia. Bízom benne, hogy játszhat szerdán, a BL-ben, a Braga ellen – fogalmazott az olasz szakember.

Girona, Real Madrid, Barcelona

A Girona továbbra is csak egyszer – a Real Madrid ellen – kapott ki a bajnokságban, s vezeti a tabellát. A katalán kiscsapat mögött a megszokott csapatneveket találjuk, a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid az üldöző. Utóbbi váratlan vereséget szenvedett a fordulóban, de újra a címvédő Barca elé ugorhat, ha megnyeri a Sevilla elleni, elmaradt meccsét.

La Liga, 12. forduló

Real Madrid–Rayo Vallecano 0-0
Real Sociedad–Barcelona 0-1
Osasuna–Girona 2-4
Las Palmas–Atlético Madrid 2-1
Villarreal–Athletic Bilbao 2-3
Real Betis–Mallorca 2-0
Valencia–Granada 1-0
Alavés–Almería 1-0
Celta Vigo–Sevilla 1-1
Getafe–Cádiz hétfő 21.00 (tv: Spíler 2)

Az élmezőny állása

1. Girona 31 pont/12 meccs
2. Real Madrid 29/12
3. Barcelona 27/12
4. Atlético 25/11

 

Borítókép: Jude Bellingham miatt aggódik Carlo Ancelotti (Forrás: X/Real Madrid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.