Plovdiv vagy semmi: a bolgárok szerint nem futnak ki az időből

Boriszlav Popov, a Bolgár Labdarúgó-szövetség ügyvezető igazgatója szerint a plovdivi stadion minden szempontból alkalmas a csütörtöki bolgár–magyar Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés megrendezésére. Az UEFA újabb változtatást már nem engedélyez, ha Plovdiv nem tudja megrendezni a meccset, akkor a magyar labdarúgó-válogatott játék nélkül kap három pontot, és kijut a 2024-es Európa-bajnokságra.

Forrás: MTI2023. 11. 13. 10:37
A plovdivi Hriszto Botev Stadion, Bulgária-Magyarország EB-selejtező, bolgár szövetség, UEFA, MLSZ
Forrás: PIMK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bolgár Labdarúgó-szövetség, a BFU egy héttel ezelőtt jelezte hivatalosan a városi önkormányzatnak, hogy a plovdivi Hriszto Botev Stadionban rendezné a meccset. Boriszlav Popov szerint az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjétől aznap, másnap és szerdán sem érkezett kifogás, másrészt a létesítménynek az illetékes minisztérium által kiadott használati engedélye van. Ezt nem vonták vissza, ami azt jelenti, hogy a stadion használható, ráadásul bajnoki mérkőzéseket is játszanak benne.

Magyarország Szerbia Marco Rossi
Ha a bolgárok nem tudják megrendezni a meccset, és a magyar válogatott pályára lépés nélkül biztosítja be Eb-szereplését. Fotó: Mirkó István

A bolgár állami televíziónak adott interjúban az ügyvezető leszögezte, a stadion építtetőjének semmi köze a futballmeccsek biztonságos lebonyolításához, annak felelőssége a BFU-t és a rendőrséget terheli. Hangsúlyozta, az építkezéshez szükséges anyagok, eszközök, tárgyak közül semmi nincs a stadionon belül és kívül sem. A tetőszerkezet néhány eleme, továbbá a csövek az arénától távol vannak elhelyezve.

Popov elárulta, szombaton délelőtt az önkormányzat ismét engedélyezte a szövetségnek a Hriszto Botev Stadion használatát.

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a bolgár–magyar találkozó helyszínét, időpontját, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

Az UEFA az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapuja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra. Marco Rossi csapatának egyetlen pont is elég lenne ahhoz a meccsen, hogy bebiztosítsa Eb-részvételét.

 

Borítókép: A Hriszto Botev Stadion a magyarok meccsének egyetlen lehetséges helyszíne (Forrás: PIMK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.