„Sunyítás és korrupció vezeti fel a Bulgária–Magyarország meccset!” – ha lesz egyáltalán

Labdarúgó-válogatottunk csütörtökön nagyon fontos Eb-selejtezőt játszik Bulgáriában, valószínűleg Plovdivban – a helyszín kiválasztásával tragikomédia, amit a házigazda művel. S ezt így látja a bolgár labdarúgás legendája, Dimitar Berbatov is.

Forrás: Nso.hu2023. 11. 12. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42 éves, 78-szoros bolgár válogatott Dimitar Berbatov pályafutása során játszott többek között a Leverkusenben, a Tottenhamben és a Manchester Unitedben is. A Bolgár Labdarúgó-szövetség 2021-es elnökválasztásán a regnáló elnök, Borisz Mihajlov ellenfele volt, 241-230-ra kikapott, de az illetékes szófiai bíróság akkor felfüggesztette Mihajlov bejegyzését, azt gyanítva, hogy a választások során megsértették a szavazási eljárást. Berbatov most a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, a csütörtöki Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőn – amelyen Szoboszlai Dominikék számára az egy pont is elegendő az Eb-részvételhez – nem lesz ott, mivel a bolgár szövetség döntése értelmében zárt kapuk mögött játsszák a meccset.

Berbatov, Dimitar; García, Javi; Luisao
Dimitar Berbatov 2011-ben a Manchester United csapatában gólt fejel a Benficának a BL csoportkörében az Old Traffordon (Fotó: MTI/EPA/Robin Parker)

Berbatov: Elképesztő eseménynek vagyunk tanúi

– Nevetséges döntés született, talán precedens a labdarúgás világában, elvégre a szövetség valójában elrejti a nemzeti csapatot a szurkolók elől, ellopja tőlük a futballt – szögezte le Berbatov.

Amint arról már beszámoltunk, a bolgár futballszurkolók is külön készültek a mérkőzésre, bár a válogatottjuk már nem juthat ki a kontinenstornára. A klubcsapatok ultracsoportjainak bevonásával komoly demonstrációt terveztek a bolgár szövetség ellen, különös tekintettel annak elnökére, Boriszlav Mihajlovra – ezért döntött a bolgár szövetség megfutamodva, hogy zárt kapus lesz a meccs, és nem Szófiában rendezik meg.

– Elképesztő eseménynek vagyunk tanúi: hogyan ne képviseljük megfelelően a bolgár labdarúgás érdekeit, illetve hogyan ne irányítsuk a szövetséget! Hozzá nem értés, tudatlanság, az erkölcs és a profizmus hiánya, korrupció – a napnál is világosabban látszik. Meg persze az is, hogy félnek a szurkolóktól. Bulgáriában az elmúlt tizennyolc évben semmit sem fejlesztettek a labdarúgásban, ezt mindenki tudja, a drukkereknek pedig elegük lett, nem bírják ezt tovább, tüntetéseket szerveznek. Nem nevelünk jó játékosokat, rossz a futballunk, tombol a korrupció – csak ordítani tudunk a változás érdekében. Ezért mondtam, hogy az UEFA-nak, a FIFA-nak fel kell ébrednie! Nézzék csak meg, amikor Spanyolországban keveredik botrányba a futballelnök, közbelépnek a nemzetközi szövetségek, ha pedig Bulgáriában történik ilyesmi, sunyítanak… Szerintem ez diszkrimináció. Ha nagy futballnemzetnek van problémája, beavatkozik a FIFA vagy az UEFA, ha pedig olyan kicsinek, mint amilyen a bolgár, nem történik semmi… Hát nem ugyanolyan szabályok vonatkoznak mindenkire?! – tette fel a kérdést Dimitar Berbatov, aki a többek között Szoboszlai Dominikról is elmondta a véleményét.

A Nemzeti Sport cikke ITT olvasható.

FRISSÍTÉS!

Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere egy vasárnap adott tévéinterjúban kijelentette, elkészítettek egy jelentést a korlátozó tényezőkről, amelyek szerint nem lehet megrendezni a városban a csütörtökre tervezett Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. Hiába gyakorol rá nyomást a bolgár szövetség, egyre inkább úgy tűnik, egyáltalán nem lesz meccs – írja az Nso.hu.

A bolgár szövetség korábban arról adott hírt, hogy az idő rövidsége miatt az Eb-selejtezőt nem lehet tovább „költöztetni”. Ebben az esetben a magyar válogatott kaphatja meg a három pontot, 3-0-s gólkülönbséggel.

Borítókép: Dimitar Berbatov (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.