Dárdai a nyilatkozata alapján mintha már beletörődött volna a sorsába + videó

A német labdarúgás másodosztályában a 13. forduló szombat esti mérkőzésén a Hertha BSC hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Karlsruhe ellen. Dárdai Pál csapata 2-1-es vezetése után három nagy helyzetet is kihagyott, a vendégek pedig a 80. percben egyenlítettek.

2023. 11. 12. 7:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó 10. percében a Karlsruhe egy öngóllal szerzett vezetést, de a Hertha még a szünet előtt fordított. A második játékrészben pedig el is dönthette volna a három pont sorsát, de három nagy helyzetet is elpuskázott. A 18 éves Pascal Klemens szép csel után már csak a kapussal állt szemben, de csúnyán a kapu fölé lőtt. A televíziós kamerák mutatták, hogy vezetőedző fogja a fejét, alig hiszi, hogy ez megtörténhetett. S ahogy ilyenkor lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a Karlsruhe a 80. percben egyenlített, s a találkozó 2-2-es döntetlenre végződött. A berliniek nagyon peches gólt kaptak, Leon Jensen lövése után a labda két védőn is irányt változtatott. S a vendégeknek még ezután is akadt helyzetük.

Hertha, Dárdai
Ekkor még örülhetett Dárdai is: Niederlechner fejesével fordított a Hertha (Forrás: X/Hertha BSC)

– Az elején elpazaroltunk huszonöt percet, ez megengedhetetlen, de utána mentálisan talpra álltunk. Sok helyzetünk volt, a második félidőben 3-1 és akár 4-1 is lehetett volna az állás. De végén akár még ki is kaphattunk volna, egy ilyen meccsen a végjáték nagyon rosszul is elsülhet. A legutóbbi két fordulóban két pontot szereztünk, kettőt-kettőt elhullajtottunk. Javítanunk kell, és a nyomás alatt teljesítenünk – nyilatkozta rezignáltan Dárdai Pál, mintha már beletörődött volna a sorsába – most nem tud csodát tenni a Herthával.

Dárdai Pál mindhárom fia miatt is aggódhat

A magyar tréner három fia közül Dárdai Márton tagja volt a kezdő tizenegynek, édesapja a 70. percben lecserélte – nem sokkal előtte felrúgták, megsérült –; Dárdai Bence és ifj. Dárdai Pál sérülése miatt nem volt a keretben. A Karlsruhe csapatába a 62. percben beállt a Fehérvár, a Mezőkövesd és az Újpest korábbi támadója, a grúz válogatott Budu Zivzivadze is.

Hertha, Dárdai
A Hertha tábora (Forrás: X/Hertha BSC)

Az Olimpiai stadionban az 58 851 szurkoló remek hangulatot teremtett, de a Hertha tábora nem lehet boldog. Az élvonalból tavaly kiesett csapatuk a másodosztályban csak a 12. helyen áll a tabellán 17 pontjával, s most nagy esélyt szalasztott el a felzárkózásra. A Karlsruhe a 14. helyet foglalja el 13 ponttal. Az élen a St. Pauli áll (27 pont), megelőzve a Hamburgot (24). Utóbbi, Németh András csapata, Kielben 0-2-ről egyenlített, de az utolsó tíz percben kapott gólokkal 4-2-re kikapott. Németh csereként a 61. percben állt be.

Borítókép: Dárdai Pál nehéz helyzetben van (Forrás: X/Hertha BSC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.