Szoboszlai Dominik ma vesz lendületet a bolgárok elleni Eb-selejtezőre

A Toulouse elleni szerencsétlen körülmények között elveszített Európa-liga csoportmérkőzésen csereként szállt be Szoboszlai Dominik. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya ma a Liverpool számára könnyebbnek ígérkező, Brentford elleni találkozón vehet lendületet a jövő heti Eb-selejtezők előtt.

2023. 11. 12. 6:40
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Liverpool
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-NOTTINGHAM FOREST Fotó: AFP/IAN HODGSON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik segíthet a Liverpoolnak visszatérni a győztes útra. A 2023–24-es szezonban először fordult elő Szoboszlai csapatával, hogy két egymást követő mérkőzésen sem tudott nyerni. A Premier League előző fordulójában a Luton ellen 1-1-re végzett Jürgen Klopp együttese, majd a hétközi Európa-liga csoportmérkőzésen 3-2-re kikapott a francia Toulouse otthonában.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP)

A sorsolás szeszélye folytán a Brentford ellen (tv: 15.00, Match 4) vigasztalódhat a Liverpool, és alighanem a magyar középpályással a soraiban fut ki a kezdésre a Liverpool az Anfield Roadon. A Premier League 9. helyén álló Brentford szívós ellenfél idegenben: a Chelsea ellen 2-0-ra nyert a Stamford Bridge-en, a Manchester Unitedtől 2-1-re kapott ki, és a Newcastle is megszenvedett vele, csak 1-0-ra tudta legyőzni.

A két csapat közös története és a Liverpool hazai formája egyaránt sok gólos meccset ígér: a felek korábbi 19 (bajnoki és kupa) találkozóján a Pool egy kivételével mindegyiken és a legutóbbi 16 mindegyikén gólt szerzett. 

A Vörösök ebben a szezonban mind a nyolc Anfield-mérkőzést megnyerték a bajnokságban és a kupában, és közben 24 gólt szereztek. Jürgen Klopp fiai ebben a szezonban minden hazai meccsen legalább két gólt szereztek.

 

Klopp és az építkezés

Jürgen Klopp a Liverpool honlapján fogalmazta meg gondolatait a mérkőzés előtt. – Jól kezdtük a szezont, bár lehetett volna jobban is, de az nagyon örvendetes, hogy még az építkezés időszakában is képesek vagyunk eredményeket elérni. Most a következő lépések megtételéről van szó, és ez valami, ami izgatja a fantáziámat, mert egyértelmű, hogy rengeteg lehetőség van a csapatunkban – mondta a Pool menedzsere.

 

Szoboszlai és a sikerélmény

Szoboszlai a nyáron érkezett a csapatához, remekül rajtolt a Liverpoolban, gólt lőtt, gólpasszokat adott, szeptember hónap legjobb játékosának választották. Ennél jobban, látványosabban nem is lehetett volna berobbanni a világ legerősebb bajnokságában. Szoboszlai az utóbbi pár meccsen talán valamelyest elmaradt a szezon eleji formájától, de a Brentford elleni meccs tökéletes lehetőség arra, hogy lendületet vegyen a soron következő feladataira, a november 16-i Bulgária és a november 19-i Montenegró elleni sorsdöntő Eb-selejtezőkre.

 

Premier League 11. forduló

Wolverhampton–Tottenham 2-1, Arsenal–Burnley 3-1, Crystal Palace–Everton 2-3, Manchester United–Luton 1-0, Bournemouth–Newcastle United 2-0.

A mai program:
15.00: Aston Villa–Fulham
15.00: Brighton–Sheffield United (Tv: Spíler1)
15.00: Liverpool–Brentford (Tv: Match4)
15.00: West Ham United–Nottingham
17.30: Chelsea–Manchester City (Tv: Spíler1)

 

Szoboszlai eddigi egyetlen gólja a Premier League-ben:

Borítókép: Szoboszlai Dominikra számíthat az edzője, Jürgen Klopp (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.