időjárás -2°C Judit 2023. december 10.
logo

Klopp nem kertelt a Liverpool veresége után, majd kisebb sokkot kapott + videó

Magyar Nemzet
2023.11.09. 23:33 2023.11.09. 23:52
Klopp nem kertelt a Liverpool veresége után, majd kisebb sokkot kapott + videó

Jürgen Klopp nem hazudtolta meg magát a Liverpool Toulouse elleni 3-2-es veresége után. Nem keresett kifogásokat, elismerte, hogy a francia csapat megérdemelten győzött. Klopp sokallja a három kapott gólt, őszintén hozzátéve, akár öt is lehetett volna. Szoboszlai Dominikről nem szólt, a francia rendezésről azonban határozott véleménnyel van.

– Rászolgáltunk a vereségre, mert az ellenfelünk szinte az összes döntő párharcban fölénk kerekedett. Túl sok olyan jelenet volt, amikor meg kellett volna szereznünk a labdát, mégsem sikerült. Ráadásul kétszer is túl könnyen adtuk el a labdát, az egyikből gólt kaptunk, a másiknál, már nem is emlékszem, szintén, vagy azt a gólt nem adták meg. Ha három gólt kapsz, akkor sokat kell rúgnod, hogy nyerj vagy legalább döntetlent érj el, ami nekünk most majdnem sikerült. Persze akkor sem éreznénk jól magunkat, de a csoportállásban az egy pont is számítana. Ahogy már mondtam, megérdemeltük, hogy kikapjunk – vágott bele a Toulouse elleni vereség értékelésébe Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.

Szoboszlai Dominik, Liverpool, Toulouse, Jürgen Klopp
és Alexis Mac Allister köszöni meg a Liverpool-drukkerek támogatását (Fotó: Liverpool FC)

Klopp nem tudott pontosan állást foglalni abban, hogy a 98. percben szerzett, majd kezezés miatt elvett és így érvénytelen egyenlítőgól előtt Alexis Mac Allister valóban kézzel ért-e a labdához. Egy másik esetről viszont úgy látta, büntető járt volna a Liverpool javára.

 

Klopp nem keres kifogást

– Őszintén szólva annak örültem volna igazán, ha jobban játszunk. Ma ez volt a legfontosabb kérdés – Jürgen Klopp tehát nem keres kifogást.

Kérdésekre válaszolva Klopp újra és újra visszatért ahhoz, hogy a három kapott gól sok, sőt valójában öt, amiből azonban kettőt nem adtak meg a Toulouse-nak, s hogy a Liverpool nem nyújtott elég jó teljesítményt ezen a mérkőzésen.

Klopp kiakadt a drukkerek, pontosabban a rendezés miatt

Jürgen Klopp a sajtótájékoztató egy pontján kisebb sokkot kapott. Az értékelése közben ugyanis beszűrődött a terembe a Toulouse drukkereinek diadalmas éneklése, s ő sem a kérdéseket, sem a tolmácsolást nem értette

– Kinek az ötlete volt, hogy itt rendezzék a sajtótájékoztatót? – kérdezte a Liverpool sajtósát dühösen, mert hogy arra alkalmatlan helyiségben rendezték a sajtótájékoztató.

 

Szoboszlairól nem szólt külön a Liverpool edzője

Klopp kivételesen személyre szabottan senkit nem értékelt, így azt sem tudhatjuk, a szünetben becserélt Szoboszlai Dominikkal mennyire volt elégedett.

Az Európa-liga 5. fordulójában a Liverpool november 30-án a LASK Linter fogadja, akkor biztossá teheti a továbbjutást.

Európa-liga, csoportkör, 4. forduló

E csoport: Toulouse (francia)–Liverpool 3-2
LASK Linz–Royale Union Saint-Gilloise (belga) 3-0
Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Toulouse 7, 3. Royale Union Saint-Gilloise 4, 4. LASK Linz 3

Az A csoportban a Freiburg 5-0-ra kiütötte a Topolyát.

Harvey Elliott szerint is frusztráló este volt. A Liverpool középpályása szerint jóvá kell tenniük ezt a vereséget.

Borítókép: Jürgen Klopp nem jó kedvében tapsolt a Toulouse elleni vereség után (Borítókép: Liverpool FC)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.