Luis Díaz apja kiszabadult, Szoboszlai nem kezd, a Liverpool a nap nyertese

A Liverpool feldobott hangulatban készülhet a Toulouse elleni Európa-liga-mérkőzésre. Nem sokkal a találkozó előtt jött a hír, hogy az édesanyja után Luis Díaz édesapját is kiszabadították. Luis Díaz és a Liverpool már a meccs előtt a nap nyertese, Jürgen Klopp ráadásul a kezdő tizenegybe jelölte a kolumbiai csatárt. Szoboszlai Dominik, mint az El-ben általában, ezúttal is csere.

2023. 11. 09. 17:37
Luis Díaz, édesapja, apja, kiszabadították, elrabolták, Liverpool, Jürgen Klopp, Szoboszlai
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél órával a Toulouse–Liverpool Európa-liga-mérkőzés előtt érkezett a jó hír: kiszabadították Luis Díaz édesapját. Miként a Luton elleni hét végi bajnokin – amikor gólt is rúgott – Jürgen Klopp a kezdőbe jelöli a kolumbiai csatárt. viszont, mint az Európa-ligában rendszeresen, a cserék között kap helyet.

Luis Díaz, édesapja, apja, kiszabadították, elrabolták, Liverpool, Jürgen Klopp, Szoboszlai
Ifjabb és idősebb Luis Díaz. A futballista kegyelmi állapotban várja a Toulouse–Liverpool Európa-liga-mérkőzést Forrás: X

Egyházi közbenjárással szabadították ki Luis Díaz édesapját

Luis Díaz édesapját csütörtökön engedték szabadon, a kolumbiai Valleduparban átadták a katolikus egyház képviselőinek, a hírről a kolumbiai püspöki konferencia számolt be. „Hálát adunk Istennek Luis Díaz úr szabadon bocsátásáért!” – posztolták az X-en (korábbi nevén Twitteren).

 

Idősebb Luis Díaz mellett van már Francisco Ceballos, Riohacha püspöke és Héctor Henao, az egyház állam kapcsolatokért felelős küldötte, utóbbi alakította meg azt a humanitárius bizottságot, amely idősebb Luis Díaz szabadon bocsátásának elősegítéséért volt felelős.

Luis Díaz
Luis Manuel Díaz (középen) már szabadon Forrás: X

Luis Manuel Díazt és feleségét, Cilenis Marulandát a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) fegyveres emberei rabolták el motorkerékpárokon egy benzinkútnál a kolumbiai Barrancasban, a család szülővárosában október 28-án. Marulandát még ugyanazon a napon megmentették, a férjéről azonban sokáig nem tudtak semmit. Jelentős rendőrségi és katonai erőket vetettek be a felkutatására.

 

Szoboszlai az Európa-ligában most is csere a Liverpoolban

A Luton elleni vasárnapi Premier League-mérkőzésen Szoboszlai Dominikot liverpooli pályafutása során először lecserélte Jürgen Klopp, Luis Díaz volt a megmentő, gólt szerzett, majd az édesapja szabadon bocsátásáért könyörgött.

Luis Díaz, Liverpool,
Luis Díaz a Luton elleni meccsen így könyörgött az édesapja szabadon bocsátásáért Forrás: X

A játékos a Toulouse ellen is kezd, Szoboszlai kimarad. Íme, a Liverpool kezdő tizenegye: Kelleher – Gomez, Matip, Quansah, Tsimikas –Endo, Mac Allister, Elliott – Doak, Diaz, Gakpo.

Az édesapáért indított helikopter:

Borítókép: Együttéreznek Luis Díazzal a Liverpool játékosai (Forrás: Liverpool FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.