Szoboszlai Dominik pihenőt kaphat Liverpoolban

Tovább dübörög a Liverpool sűrű programja. Szoboszlai Dominik csapata szerdán a Leicester ellen Ligakupa-meccset játszik, majd a hétvégén vár rá a Tottenham elleni rangadó. A Liverpoolhoz közel álló források azt valószínűsítik, hogy Szoboszlai kihagyhatja a Ligakupa-találkozót, hogy frissebb legyen a Tottenham elleni meccsre.

2023. 09. 26. 9:28
English Premier League - Liverpool vs West Ham
epa10880963 Liverpool manager Jurgen Klopp and Dominik Szoboszlai of Liverpool react after the English Premier League soccer match between Liverpool FC and West Ham United in Liverpool, Britain, 24 September 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik a szezonban a második tétmérkőzésen nem lehet kezdő a Liverpoolban. Az osztrák Linz elleni Európa-liga csoportmérkőzés volt az első, amit a magyar válogatott középpályása a cserepadon kezdett, majd onnan szállt be a második félidőre. A Liverpoolhoz közel álló Anfieldwatch portál azt valószínűsíti, hogy Szoboszlai a szerdai Leicester elleni Ligakupa-meccsen sem tölt el 90 percet a pályán. Ha egyáltalán benevezi őt Jürgen Klopp a mérkőzésre. A Liverpool ugyanis rangadót játszik a hétvégén a jó formában levő Tottenham ellen, így Klopp vélhetően több meghatározó emberét pihenteti a Leicester ellen.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai a West Ham ellen is kiválóan játszott   (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

A magyar középpályás eddig klubja valamennyi bajnoki mérkőzését végigjátszotta, mégpedig igen magas színvonalon. Megszerezte első gólját a Liverpoolban, szeptember hónap legjobb játékosának választották a klubjában, és lenyűgöző adatokkal igazolja hétről hétre, hogy miért fizetett érte hetvenmillió eurót a nyáron az angol klubja az RB Leipzignek. Szoboszlai villámgyorsan felvette a Premier League tempóját, de a Liverpool szakmai stábja is látja a fizikai teljesítőképessége korlátait, egyebek mellett ezért is kaphat pihenőt az edzőjétől.

 

Klopp nem csak Szoboszlait pihenteti

Nem csak a magyar válogatott csapatkapitánya hagyhatja ki a Leicester elleni kupameccset, az Anfieldwatch szerint az argentin világbajnok, a West Ham legyőzése után Szoboszlairól áradozó Alexis Mac Alliste r, Mohamed Szalah, Darvin Nunez, Virgil van Dijk és gyakorlatilag a teljes kezdőcsapat pihenőt kaphat Klopptól.

 

A Liverpool kezdőcsapata Szoboszlai nélkül

Az Anfieldwatch szerint szerdán este így fest majd a Liverpool kezdőcsapata: Caoimhin Kelleher; Joe Gomez, Ibrahima Konate, Jarell Quansah, Kostas Tsimikas; Wataru Endo, Harvey Elliott, Ryan Gravenberch; Ben Doak, Cody Gakpo, Diogo Jota.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, és élőben közvetíti az Aréna 4.

Borítókép: Szoboszlai pihenőt kaphat Klopptól (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.