Hihetetlen, milyen jelzővel illette Szoboszlai Dominiket a Liverpool világbajnoka

Megint Szoboszlai Dominik volt a Liverpool egyik legjobbja, ezúttal a West Ham United elleni 3-1-es győzelemből vette ki a részét a magyar középpályás. Jürgen Klopp újra méltatta Szoboszlai teljesítményét, ahogy Alexis Mac Allister is. Az angol sztárcsapat argentin világbajnoka nem fogta vissza magát, amikor Szoboszlai Dominikről kérdezték.

2023. 09. 24. 20:37
English Premier League - Liverpool vs West Ham
epa10880963 Liverpool manager Jurgen Klopp and Dominik Szoboszlai of Liverpool react after the English Premier League soccer match between Liverpool FC and West Ham United in Liverpool, Britain, 24 September 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool hazai pályán aratott győzelmének két motorja és Alexis Mac Allister voltak, ők kottázták a csapat játékát, ez jól látszik a statisztikákból is. Szoboszlai 103-szor, Mac Allister 101-szer találkozott a labdával, csak ők ketten jutottak száz fölé a meccsen. Az argentin gólpasszt is adott, a magyarnak is csak egy hajszál hiányzott ehhez – az ő mesteri passzánál Curtis Jones egy picit előbb indult, így lesről talált a kapuba.

English Premier League - Liverpool vs West Ham
Szoboszlai Dominik megint uralta a középpályát a Liverpool mezében. Fotó: Adam Vaughan

Szoboszlai így bár se gólt, se gólpasszt nem jegyzett, újra a Liverpool egyik leghasznosabb játékosa volt a pályán. 93 százalékos pontossággal passzolt, négy kulcspasszt osztott ki (ennél többet csak Andy Robertson tudott, ötöt), szerzett labdát, volt felszabadítása, kétszer szerelt is, tehát megint komplex teljesítményt nyújtott. Nem is feledkezett meg róla Jürgen Klopp edző a meccs után.

– Macca (Allexis Mac Allister) elvesztette az első vagy a második labdáját, de aztán igazán belelendült a játékba, és Dom (Szoboszlai Dominik) hasonlóan lendült bele, nagyon ott volt egészen sokáig, igazából a legvégéig – dicsérte középpályásait Klopp a Liverpool honlapján, aki később Darwin Núnez formába lendülése kapcsán is kitért a magyar játékos szerepére.

A kolumbiai csatár fontos gólt szerzett a West Ham ellen, miután kihagyott egy nagy helyzetet, a második félidőben az ő találatával ragadta magához a vezetést újra a Pool 2-1-nél. – A védekező munka, amit most beletesz, az a nagy különbség. Mindig is nagyon akart, de korábban ez kevésbé volt tudatos. Most már sokkal jobban néz ki, megtaláltuk az utat, hogyan dolgozzunk körülötte. Curtis és Dom a rugalmasságukkal rengeteget segítenek ebben.

Milyen játékos Szoboszlai Dominik?

A meccs egyik legjobbja kétségkívül Alexis Mac Allister volt, aki talán az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a Liverpool mezében. Az argentin középpályás, aki tavaly többek közt oldalán volt világbajnok Katarban, konkrét kérdést kapott Szoboszlai Dominikről, hogy milyen vele együtt futballozni, együtt szervezni a csapat játékát. Íme a válasza:

– Nagyon örülök, hogy vele játszhatok, Dom fantasztikus futballista – használt igen erős jelzőt Szoboszlai kapcsán Mac Allister. – Endo, Ryan Gravenberch és Curtis Jones is jók, sok jó játékosunk van, akikkel élvezem a futballt. Örülök, hogy ebben a csapatban köztük lehetek.

Jürgen Klopp azt kapta, amit várt

Jürgen Klopp egyébként nehéz meccsre számított a West Ham ellen, és pontosan azt kapta, amit várt. 

– Voltak jó pillanataink az első félidőben, de nem voltunk elég koncentráltak, hogy teljesen domináljunk, ami amúgy is elég nehéz. Voltak fájó labdavesztéseink, de közben megszereztük a vezetést egy szép kontratámadásból. Főleg a kontráink működtek. Aztán amikor egyenlítettek, nem lepődtem meg, nem az volt bennem, „hogyan történhetett ez meg?”, hanem az, hogy egyszerűen jobban kellett volna védekeznünk. A legfontosabb, hogy ezután is játékban maradtunk, a második félidőben már jobban irányítottunk, amivel gondot okoztunk nekik, és szuper gólokat szereztünk – értékelt a német edző.

Győzelmének köszönhetően a Liverpool hat forduló után második a tabellán, kétpontos hátránnyal követi a 100 százalékos Manchester Cityt.

Borítókép: Jürgen Klopp gratulált Szoboszlai Dominiknek a West Ham elleni meccs végén (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.